15 nya serier att hålla koll på i februari

Pam & Tommy kickar igång en månad som även innehåller höjdpunkter som Inventing Anna och Viking: Valhalla. Här är februaris 15 hetaste nya serier.

Februari är ännu mer välpackad än januari. My Brilliant Friend, Raised by Wolves, Killing Eve, The Marvelous Mrs Maisel och Young Wallander är bara några exempel på populära serier som återkommer med nya säsonger, men återvändarna lämnar vi nu därhän i den här artikeln. Här listar vi bara de nya serier som det snackas mest om, för de är många nog.

Lily James coh Sebastian Stan i Pam & Tommy. Foto: Hulu

Pam & Tommy. Disney+, 2 februari. Lily James och Sebastian Stan är imponerande porträttlika som Pamela Anderson och Tommy Lee, kändisparet som var en följetong på löpsedlarna på 1990-talet. När en sexvideo stals under parets smekmånad och läckte ut till allmänheten blev det en jätteskandal. Seth Rogen spelar mannen som stal och sålde inspelningen som betraktas som historiens första virala video. Läs mer här.

Naomi spelas av Kaci Walfall. Foto: The CW

Naomi. HBO Max, 3 februari. DC Comics-serien är producerad av Ava DuVerney. Naomi McDuffie är fixerad vid superhjältar och driver vid sidan av plugget en fansajt för Superman. Efter en mystisk katastrof i hennes hemstad upptäcker Naomi att hon själv har övernaturliga förmågor och nog inte heller är från jorden. Serien hade premiär den 11 januari på The CW i USA, men kommer nu till svenska HBO Max. Läs mer här.

Elodie Yung som Thony De La Rosa. Foto: Fox

The Cleaning Lady. HBO Max, 3 februari. Elodie Yung (Daredevil) spelar en kambodjansk läkare som reser till USA på jakt efter medicinsk behandling för sin son Luca och fastnar i Las Vegas. För att kunna försörja sig börjar hon jobba som städare, men efter att ha bevittnat ett mord rekryteras hon av gangstern Arman Morales som vill använda Thony som en ”cleaner” – den som städar bort alla spår efter maffiabrott.

Noah Emmerich och Uma Thurman i Suspicion. Foto: Apple Tv+

Suspicion. Apple TV+, 4 februari. Uma Thurman spelar en affärskvinna, vars son kidnappas från ett lyxhotell. Misstankarna faller på fyra britter, men frågan är vem som är skyldig till den mystiska kidnappningen och vem som bara råkat vara på fel plats vid fel tillfälle. Thrillerserien är baserad på israeliska serien False Flag från 2015. I rollistan ingår Kunal Nayyar, Noah Emmerich, Georgina Campbell och Elizabeth Henstridge. Läs mer här

Alan Ritchson som Jack Reacher. Foto: Amazon

Reacher. Amazon Prime, 4 februari. Lee Child (pseudonym för den brittiska författaren Jim Grant) har i Alan Ritchson (Titans) hittat den storvuxna och kraftfulla version av Jack Reacher som han önskat sig. Lee Child är själv med och producerar actionserien om arméveteranen. Den första säsongen av Reacher kommer att vara baserad på den första av 36 Jack Reacher-romaner, The Killing Floor från 1997. Läs mer här.

Ben Whishaw som läkarkandidaten Adam. Foto: BBC

This Is Going To Hurt. BBC, 8 febuari. Adam Kay skrev en populär memoar om sin tid som karriärklättrande läkare. Ben Whishaw spelar titelrollen i tv-bearbetningen av BBC och AMC. Serien marknadsförs som både väldigt rolig och förkrossande, och berättar den osminkade historien om en läkare verksam inom obstetrik och gynekologi och hans väg uppåt i sjukhushierarkin och hur det påverkar privatlivet. Läs mer här.

David Oyelowo och Gugu Mbatha-Raw i BBC:s och HBO Max samproduktion.

The Girl Before. HBO Max, 10 februari. Efter The Morning Show och Loki återvänder Gugu Mbatha-Raw till brittisk tv . Hon spelar Jane som får chansen att flytta in i ett vacket minimalistiskt hus desginat av en gåtfull arkitekt (David Oyelowo). Det visar sig att den tidigare hyresgästen Emma dött i huset, och när de två kvinnornas tidslinjer vävs samman börjar Jane undra om hon kommer att gå samma öde till mötes. Läs mer här.

Julia Garner som Anna Delvey. Foto: Aaron Epstein/Netflix

Inventing Anna. Netflix, 11 februari. Förväntningarna är höga på Grey’s Anatomy-skaparen Shonda Rhimes första egenskrivna serie sedan Scandal och övergången till Netflix. Julia Garner spelar den unga ryskan som uppfann en ny identitet och blev ökänd som bedragerskan Anna Delvey. Anna Chlumsky spelar journalisten som granskade fallet och hamnade i ett hatkärleksförhållande med bluffmakerskan. Läs mer här

Jabari Banks spelar Will i Bel-Air. Foto: Peacock

Bel-Air. Peacock, 13 februari. Will Smiths genombrottsserie, den familjevänliga sitcomen The Fresh Princh of Bel-Air, har omvandlats till en dramaserie. Stjärnan har själv producerat remake-serien som är inspirerad av en viral video. Den ursprungliga premissen består, men i den nya versionen landar Will hos familjen Banks i Bel-Air, Kalifornien, i den tid vi lever nu. Oklart med svensk streamingtjänst. Läs mer här.

Joseph Sikora som Tommy Egan i Power Book IV: Force. Foto: Starz

Power Book IV: Force. Starz 6 februari/Viaplay 15 februari. Den fjärde berättelsen i Power-universumet och den tredje spinoffen. Courteny A Camp och 50 Cent riktar strålkastaren mot Tommy Egan från originalserien, återigen spelad av Joseph Sikora. Tommy gör ett kort stopp i Chicago och ett steg leder till ett annat. Han blir kvar och använder sin outsiderstatus i en strävan att bli stadens största droghandlare. Läs mer här.

Adam Scott och John Turturro i Severance. Foto: Apple TV+

Severance. Apple TV+, 18 februari. Sci fi- och arbetsplatsdrama som utspelar sig på ett ominöst företag där balansen mellan arbete och privatliv tas till en ny nivå. Adam Scott spelar Mark Scout som leder ett team av ansällda som frivilligt gått med att genom operation separera sina minnen från arbetet och privatliv. När experimentet börjar ifrågasättas måste Mark Scout konfrontera både arbetets natur och sig själv. Läs mer här.

Fyra elever överlever kvarsittningen i One of US Is Lying. Foto: Peacock

One of Us Is Lying. Netflix, 18 februari. Ännu en serie med ett mordmysterium i centrum. Handlar om vad som händer när fem high school-elever får kvarsittning, men bara fyra kommer ut levande. Alla är misstänka och alla har något att dölja. Har beskrivits som The Breakfast Club möter Pretty Little Liars. Hade premiär i USA i oktober och har redan förnyats för en andra säsong. Anländer nu till svenska Netflix. Läs mer här.

Josephine Bornebusch och Jonas Karlsson som makarna Monica och Harry. Foto: Viaplay

Harmonica, Viaplay, 20 februari. Dramaserie i fem delar om musik, kärlek och att hitta hem. Jonas Karlsson och Josephine Bornebusch har skrivit manus, originalmusik och spelar huvudrollerna som Harry och Monica. För 16 år sedan spelade de på stora arenor med sitt band Harmonica. Nu är det kris i äktenskapet och Harry, som vägrar sjunga gamla hitlår, får ett ultimatum: Turné eller skilsmässa. Läs mer här.

Frida Gustavsdotter och Sam Corlett som halvsyskon i Vikings: Valhalla. Foto: Netflix

Vikings Valhalla. Netflix, 25 februari. Netflix spinoff  utspelar sig 100 år senare än originalserien. I centrum för berättelsen finns grönlänningen Leif Eriksson, spelad av Sam Corlett. Svenska Frida Gustavsdotter spelar hans halvsyster Frejdis Eriksdotter. Den tredje stora rollen som Harald Sigurdsson (Hårdråde) görs av Leo Suter. En annan svenska, Caroline Henderson, har också en viktig roll som Jarl Haakon. Läs mer här.

Joseph Gordon-Levitt som Travis Kalanick i Super Pumped. Foto: Showtime

Super Pumped: The Battlestar for Uber. Showtime, 27 februari. Billions-skaparna Brian Koppelman och David Levien berättar med grundaren Travis Kalanick i centrum historien om delningsföregångaren Ubers berg-och-dalbana. Joseph Gordon-Levitt spelar Kalanick, Kyle Chandler hans mentor och Uma Thurman syns som Ariana Huffington. Oklart med svenskt premiärdatum, men bör dyka upp på Paramount+. Läs mer här.