Trailer: Uber-grundaren i Super Pumped

Joseph Gordon-Levitt spelar Uber-grundaren Travis Kalanick i Super Pumped. Nu finns en trailer för Billions-skaparnas ny antologiserie.

Billions-skaparna Brian Koppelman och David Levien har tillfälligt lämnat den hänsynslösa finansvärlden för att utforska andra delar av affärslivet. Den första säsongen av deras nya antologiserie har undertiteln Super Pumped: The Battlestar for Uber.

Så här lyder Showtimes synopsis: Super Pumped berättar historien om en av Silicon Valleys mest framgångsrika och destruktiva unicorns. Med utgångspunkt från Travis Kalanick och hans ibland tumultartade relation med sin mentor Bill Gurley kommer Showtime-serien att skildra hur transportföretagets berg-och-dal-bana förkroppsligar upp- och nedgångarna i Silicon Valley. Även mitt i den radikala omvälvningen som genereras i den globala techvärldens huvudstad står Uber ut som både en succé och en sedelärande historia, med både inre och yttre strider som får oanade konsekvenser.

Joseph Gordon-Levitt som Travis Kalanick i Super Pumped.

Joseph Gordon-Levitt spelar en allt mer pressad Travis Kalanick som i trailern bland annat frustrerat skriker “I am the company!”. Riskkapitalisten Bill Gurley, som var Kalanicks mentor och allierad i styrelsen, spelas av Kyle Chandler. Uma Thurman gör rollen som Ariana Huffington och Elisabeth Shue spelar Travis mamma Bonnie Kalanick.

Premiärdatum i USA är satt till den 27 februari. Super Pumped är en Showtime-serie och hamnar därför hos Paramount+ i Sverige, men här dröjer premiären till maj.

Super Pumped är inte den enda kommande serien om en karismatisk entreprenör. Även Elizabeth Holmes (Theranos) och Adam Neumann (Wework) har förärats egna serier. Läs om The Dropout och WeCrashed här.