Trailer: Ava DuVernays DC-serie Naomi

En skolelev som driver en fansida för Superman visar sig själv ha superkrafter. Ava DuVernays DC Comics-serie Naomi har premiär den 11 januari.

High School-eleven Naomi McDuffie (Kaci Walfall) är fixerad vid superhjältar och driver vid sidan av plugget en fansajt för Superman. Efter en mystisk katastrof i hennes hemstad upptäcker Naomi att hon själv kanske inte heller är från jorden och att det kanske finns ett skäl till hennes extremt stora intresse för comics.

Incidenten leder henne till småstadens tatueringsställe där ägaren Dee (Alexander Wraith) råkar vara en utomjording från planeten Thanager. Han blir Naomis mentor när hon snabbt tvingas lära sig att hantera sina krafter.

Naomi, Dee och Naomis bästa vän Annabelle (Mary-Charles Jones) kämpar tillsammans för att ta reda på sanningen om hennes ursprung. Samtidigt väcker Naomis krafter uppmärksamhet hos Zumbado (Cranston Johnson), en bilhandlare som tycks ha onda avsikter.

Filmregissören Ava DuVernay (Selma) är exekutiv producent för den nya DC-serien och Jill Blankenship (Arrow) är showrunner. DuVernay (bilden) introducerar själv sin serie i den nysläppta videon som också innehåller en trailer för Naomi.

Naomi adderas med start den 11 januari till kanalen The CW:s stora flora av superhjälteserier från DC-världen. Chansen är stor att serien i Sverige dyker upp på HBO Max som har samma ägare som The CW.