Premiärdatum och trailer för Halo

Den långa och guppiga vägen till sv-skärmarna når äntligen målet. Halo har nu fått både premiärdatum och trailer av Paramount+.

Nästan nio år har gått sedan planerna först annonserades om att göra tv-serie av Xbox-spelet Halo. Trailern som nu släppts tyder på att producenterna bakom tv-bearbetningen hållit löftet om en serie som är trogen datorspelets kanon, men även utforskar nya draman inom ramen för science fiction-universumet. 

Handlingen utspelar sig på 2500-talet vid en tidpunkt i historien när mänskligheten är insnärjd i ett intergalaktiskt krig med det utomjordiska hot som kallas för Covenant. För att vinna kriget skapar den briljanta vetenskapskvinnan dr Halsey (Natascha McElhone) Spartans, supersoldater med genetiska och teknologiska egenskaper som förbättrar deras fysiska och mentala förmågor. 

Befälhavaren, den ikoniska krigaren Master Chief Petty Officer John-117, spelas av Pablo Schreiber. Han har presenterats förut. Däremot visar den nya trailern för första gången upp Cortana (till vänster), enligt mytologin den mest avancerade AI:n i mänsklighetens historia och en potentiell nyckel till den mänskliga rasens överlevnad. Rollen görs av Jen Taylor.

Medverkar gör även Shabana Azmi, Natasha Culzac, Olive Gray, Yerin Ha, Bentley Kalu, Kate Kennedy, Charlie Murphy, Danny Sapani, och Bokeem Woodbine.

Halo har premiär den 24 mars på Paramount+.