Trailer: Ben Whishaw i This Is Going To Hurt

Adam Kay skrev en populär bok om sin tid som karriärklättrande läkare. Ben Whishaw spelar titelrollen i tv-bearbetningen av This Is Going To Hurt.

This Is Going To Hurt: Secret Diaries of a Junior Doctor är den fullständiga titeln på boken som består av en underhållande samling dagboksposter som komikern och författaren Adam Kay skrev under sin läkarutbildning 2004-2010.

Memoaren har sålt i miljonupplagor och har nu bearbetats till tv-serie hos BBC av författaren sjäv. Hans alter ego spelas av Ben Whishaw, den 41-åriga britten som är känd från bland annat A Very English Scandal och London Spy, men kanske framför allt som Q i de tre senaste Bond-filmerna.

BBC-serien marknadsförs som både otroligt rolig och förkrossande. Enligt synopsis ska This Is Going To Hurt berätta den osminkade historien om en läkare verksam inom obstetrik och gynekologi och hans väg uppåt i sjukhushierarkin. 

Resten av synopsis: “Tillräckligt junior för att tvingas utstå alla tärande timmar, men senior nog att behöva hantera en ständig ström av skrämmande ansvar. Adam klänger sig fast vid privatlivet när han blir allt mer plågad av stressen på jobbet; 97-timmarsveckor, beslut om liv- och död samtidigt som han är väl medveten om att parkeringsautomaten tjänar mer än vad han själv gör”.

This Is Going To Hurt består av sju avsnitt och har premiär på BBC One den 8 februari. Serien är en samproduktion med amerikanska AMC som dock inte annonserat något premiärdatum. Oklart också med svenskt premiärdatum.