Då är Young Wallander tillbaka på Netflix

Snart är Adam Pålsson tillbaka som en ung Kurt Wallander. Den andra säsongen av Young Wallander landar hos Netflix den 17 februari.

Den första säsongen av den engelskspråkiga kriminalserien hade premiär den 3 september 2020. Netflixserien är en modern tolkning av Henning Mankells bästsäljande böcker om den ikoniska kriminalpolisen som tidigare spelats av Rolf Lassgård, Krister Henriksson och Kenneth Branagh. I Young Wallander är det Adam Pålsson som gestaltar en Kurt Wallander alldeles i början av karriären.

I säsong två med undertiteln Killer’s Shadow har en ny chef, Samuel Osei, tagit över ledningen på enheten för grova brott. När det uppstår ett tillfälle för Kurt Wallander att återvända tackar han ja till erbjudandet och får till uppgift att lösa ett till synes enkelt fall: en smitningsolycka utanför en nattklubb.

När det framkommer att offret har kopplingar till ett ökänt mordfall åtta år tidigare, som då utreddes under ledning av Frida Rask, misstänker Wallander att det finns mer till historien än vad det verkade vid en första anblick. Han är fast besluten att avslöja sanningen – trots att utredningen leder honom till personer som skulle kunna avsluta hans karriär.

Här är en första teaser för Young Wallander: Killer’s Shadow:

Här är också några bilder från säsong två som har premiär på Netflix den 17 februari.

Adam Palsson som Kurt Wallander och Yasen Atour som Reza. Foto: Andrej Vasilenko/Netflix
Leanne Best som detektiv Frida Rask. Foto: Andrej Vasilenko/Netflix
Josef Davies som Soren i Young Wallander. Foto: Andrej Vasilenko/Netflix
Ellise Chappell som Mona i Young Wallander. Foto: Andrej Vasilenko/Netflix