Första titten på Vikings: Valhalla

Vikingaäventyret fortsätter. Netflix har släppt en teaser för spinoffen Vikings: Valhalla med två svenskor i framträdande roller.

History Channel-serien Vikings, som i Sverige varit en HBO Nordic-serie (nu HBO Max), varade i sex framgångsrika säsonger. Vikings går numera även att streama hos Netflix som beställt spinoffen som utspelar sig 100 år senare och enligt streamingjätten är en “helt ny utforskning av den spektakulärt episka vikingasaga som beskriver legendariska äventyr för några av de mest kända vikingar som någonsin funnits.”.

Sam Cortlett som Leif Eriksson.

I centrum för den nya berättelsen finns Leif Eriksson som enligt historieböckerna var den första europé som landsteg i Nordamerika, långt innan Christofer Columbus tog sjövägen till Amerika. Eriksson från Grönland ska ha svarat för bedriften redan omkring år 1000.

Leif Eriksson spelas av Sam Corlett. Två andra viktiga roller görs av de svenska skådespelarna Frida Gustavsson och Caroline Henderson. Läs mer om deras karaktärer Frejdis Eriksdotter och Jarl Haakon här.

Frida Gustavsson som Leif Erikssons syster Frejdis Eriksdotter,

Vikings: Valhalla har premiär på Netflix den 25 februari.