Trailer: Raised By Wolves säsong 2

”Kanske är vi på väg att bli för mänskliga.” Ridley Scotts sci fi-serie Raised By Wolves med danska Amanda Collin och svenska Matias Varela återvänder i februari.

Raised By Wolves är skapad och skriven av Aaron Guzikowski (Prisoners), men HBO Max marknadsför hellre sci fi-serien med hjälp av den exekutiva producenten Ridley Scotts namn. Den kända filmregissören hade inte regisserat tv sedan 1969 innan han tog sig an två av avsnitten i den första säsongen av Raised By Wolves.

Berättelsen är uppbyggd som en modern Adam & Eva-historia, men med ateistiska förtecken. Handlingen utspelar sig på en mystisk planet dit två människoliknande androider, kallade Mother & Father, blivit skickade för ta hand om en koloni av mänskliga barn och rädda mänskligheten.

Amanda Collin i Raised By Wolves. Foto: HBO Max

Amanda Collin, eller Amanda Bjerre-Petersen som är hennes mer danskklingande namn, spelar androidmodern och Abubakar Salim androidfadern. Svensken Matias Varela återvänder också som den troende soldaten Lucius.

Matias Varela som Lucius. Foto: HBO Max

I den nysläppta teasern för säsong två intensifieras det heliga kriget mellan ateisterna och de som är trogna mithraismen när galningen Marcus (Travis Fimmel) proklamerar sin odödlighet och utfärdar ett löfte om att “bringa renhet till planeten”.

Enligt synopsis ansluter Mother, Father och deras sex människobarn till en nyligen formad koloni i Keplers 22 b:s mystiska tropiska zon . Men att navigera i detta märkliga nya samhälle är bara början på deras problem då Mothers ”naturliga barn” hotar att driva det lilla som finns kvar av mänskligheten till utrotning.

Raised By Wolves har premiär på HBO Max den 4 februari.