Trailer: Will Smiths nya Bel Air-serie

Will Smiths genombrottsserie – men som drama. Nu har trailern släppts för den nya, mörkare versionen av Bel-Air som har premiär i februari.

Will Smith debuterade 1990 som skådespelare i den familjevänliga sitcomen The Fresh Prince of Bel-Air. Remake-serien som är producerad av meagstjärnan och hans bolag Westbrook är inspirerad av en viral video där serien förvandlats från lättsam komedi till mörkt drama.

Eller som Will Smith själv uttrycker det under trailern som släppts på hans egen Youtube-kanal: ”För 3 år sedan laddade my guy Morgan Cooper upp sin fan trailer på Youtube och visade hur han föreställde sig Fresh Prince som drama. Här är den första mer fullständiga titten på hans återberättande av historien som alltid legat nära mitt hjärta”.

Nykomlingen Jabari Banks spelar Will.

Morgan Cooper finns med som exekutiv producent. Showrunner-duon heter T J Brady och Rasheed Newson. De har sagt så här om den nya serien: ”I grund och botten är Bel-Air en coming of age-historia som hyllar styrkan och kärleken hos den afroamerikanska familjen. Vi har hållit fast vid den ursprungliga premissen i den klassiska serien – Wills liv vänds upp och ned efter att han tvingats lämna västra Philadelphia och landar i Bel-Air och dess inhägnade herrgårdar och rikedom, men i vår nya serie landar Will och familjen Banks i den värld vi känner nu. Det har varit fantastiskt att ge dessa ikoniska karaktärer liv när vi placerar dem i den kulturella pulsen i vår tid. Serien var en del av så mångas uppväxt, knuten till minnen och glädjen av att se oss själva representerade på tv, så det är viktigt för oss att respektera det arvet.”

Bel-Air har premiär den 13 februari i anslutning till året största tv-händelse i USA, Super Bowl. Den NBC-ägda amerikanska streamingtjänsten Peacock har för närvarande inte någon motsvarighet i Sverige, men ingår i underlaget till Skyshowtime som väntas lanseras senare i år.