Premiärdatum för Marvelous Mrs Maisel

Väntan är snart över. Nu finns det både ett premiärdatum och en säsong 2-trailer för mångfaldigt Emmy-belönade komediserien The Marvelous Mrs Maisel.

Amy Sherman-Palladino har med The Marvelous Mrs Maisel fått en ännu större hit än Gilmore Girls. Åtminstone räknat i antalet Emmys. Den första säsongen av Marvelous Mrs Maisel tog storslam i komedigenren under galan i september. Mrs Maisel vann hela åtta Emmy-statyetter, inklusive bästa komedi, bästa skådespelerska för Rachel Brosnahan, bästa kvinnliga biroll för Alex Borstein och både bästa regi och bästa manus för Amy Sherman-Palladino.

Amazon Prime har precis släppt den officiella trailern för säsong två, och det mesta känns igen i historien om hemmafrun Midge Maisel som startar en karriär som stå upp-komiker. Maken Joel (Michael Zegen), som lämnade Midge och sedan ångrade sig, finns fortfarande med i bilden och Midge och Susie verkar hamna i sedvanligt trubbel tillsammans. Miljön från 1950-talet och kläderna från den tidseran ser också minst lika bra ut.

När vi återser Midge Maisel har stå upp-triumfen på bekostnad av stjärnan Sophie Lennon (Jane Lynch) gjort det ännu tuffare för nykomlingen att klättra på komedistegen. Midge börjar också känna sig pressad att avslöja sin hemliga karriär för familjen – särskilt som hennes val får konsekvenser för alla omkring henne.

Den andra säsongen av The Marvelous Mrs Maisel kommer till Amazon Prime den 5 december.