Trailer: Musik och kärlek i Harmonica

Musik och kärlek är huvudteman i Viaplayserien Harmonica. Josephine Bornebusch och Jonas Karlsson har skapat serien ihop.

För 16 år sedan spelade de på stora arenor med sitt band Harmonica. Nu är det kris i äktenskapet och Harry, som vägrar sjunga gamla hitlår, får ett ultimatum av Monica: Turné eller skilsmässa.

Harry och Monica spelas av Jonas Karlsson och Josephine Bornebusch som också har skrivit både manus och originalmusik ihop. Bornebusch har dessutom regisserat dramaseriens fem avsnitt.

”Att Jonas är en sagolik skådespelare och författare visste jag sen innan, men hans musikaliska begåvning hade jag inte förstått förrän vi påbörjade detta projekt. Han spelar alla instrument och alla genrer. Helt sjukt. Aldrig sett något liknande”, säger Josephine Bornebusch.

I trailern hörs den specialskrivna låten Sweet Sixteen, som kommer att ingå i ett helt nyskrivet album som släpps på premiärdagen. Alla fem avsnitt av Harmonica släpps på Viaplay den 20 februari.

”Låten handlar om ett par som långsamt genom åren glidit isär och inte längre kan prata med varandra, men i grunden ändå känner att de hör ihop. På många sätt är detta låten som kanske mest av allt representerar serien”, säger Jonas Karlsson.

Eric Ericson, Lisette T Pagler, Nina Zanjani, Jörgen Thorsson, Dag Malmberg, Gregg Chilingirian, Hakan Vreskala, Sofia Pekkari och Göran Ragnerstam finns också i rollistan.