Trailer: Josh Hartnett i The Fear Index

Han ska exploatera rädslan på finansmarknaden med AI. I stället upplever Alex Hoffman det värsta dygnet i sitt liv. Josh Hartnett har huvudrollen i The Fear Index.

Den bästsäljande författaren Richard Harris skrev The Fear Index inspirerad av händelserna den 6 maj 2010 då de lokala brittiska valen sammanföll med det som efteråt blivit känt som Flash Crash, det vill säga en av världens kortaste börskrascher. Romanen utspelar sig under 24 dramatiska timmar och följer en grupp anställda på den fiktiva hedgefonden Hoffman Investment i Genève, Schweiz.

Miniserien från brittiska Sky består av fyra avsnitt i snabbt tempo. Josh Hartnett, för svenska tittare mest känd från Penny Dreadful, spelar techgeniet Alex Hoffman.

Josh Hartnett som Alex Hoffman i trailern för The Fear Index.

Just den här dagen, den 6 maj 2010, ska han och hans kompanjon lansera ett AI-drivet system som exploaterar rädslan på finansmarknaden och med blixtens hastighet ger mångfaldigt tillbaka. De rika är redo att bli ännu rikare, men dagen går inte som planerat. I stället genomlever Alex de värsta 24 timmarna av sitt liv. När verklighet, minnen och paranoida fantasier skär genom hans liv börjar han ifrågasätta allt han ser. Är det någon som försöker sätta dit honom eller h¨åller han på att bli galen?

Alexs affärspartner och bästa vän Hugo spelas av Arsher Ali (Informer). Leila Farzad (I Hate Suzie) spelar Alexs hustru Gabby och Gregory Montel (Call My Agent) gör rollen som detektiv Leclerc.

Serien är skapad av Paul Andrew Williams (Broadchurch) och Caroline Bartleet (Ticking). David Caffrey (The Alienist, Peaky Blinders) står för regin.

The Fear Index är en orginalserie från Sky med premiär hemma i Storbritannien den 13 februari. Det är i nuläget oklart vilken streamingtjänst som kan bli aktuell i Sverige.