BBC-thriller med Gugu Mbatha-Raw

Efter The Morning Show och Loki återvänder Gugu Mbatha-Raw till brittisk tv. I The Girl Before spelar hon mot en annan stor brittisk talang, David Oyelowo.

Gugu Mbatha-Raw har gått från klartecken till klartecken. Hon medverkade i det Emmy-belönade Black Mirror-avsnittet San Junipero och hade sedan en viktig roll i den första säsongen av Apple-serien The Morning Show. Senast hade hon en större roll i den uppmärksammade Marvel-serien Loki. Nu är hon tillbaka på brittisk mark och har huvudrollen i The Girl Before, en serie som brittiska BBC samproducerar med HBO Max.

The Girl Before är en psykologisk thriller i fyra delar som är baserad på en bästsäljande roman. Seriens skapare J P Delaney skrev själv romanen, som kom ut 2016, men då under pseudonymen Tony Strong. Lisa Brühlmann (Killing Eve) har regisserat.

Gugu Mbatha-Raw) spelar Jane som får chansen att flytta in i ett vackert minimalistiskt hus desginat av en gåtfull arkitekt, spelad av David Oyelowo (Selma). Men det finns en hake, arkitektens hyresgäster måste följa hans mycket exakta regler. Jane börjar känna att huset förändrar henne på oväntade sätt och när hon hon gör den chockerande upptäckten att den tidigare hyresgästen Emma (Jessica Plummer) dött i huset, konfronteras hon med obehagliga likheter. När de två kvinnornas tidslinjer vävs samman börjar Jane undra om hon kommer att gå samma öde till mötes.

Den fjärde stora rollen görs av Ben Hardy.

The Girl Before har premiär på BBC One den 19 december och britter kommer från samma datum att kunna streama hela serien på BBC:s iPlayer. I Sverige är det premiär på HBO Max den 10 februari.

Artikeln uppdaterad med svenskt premiärdatum 2022-01-27.