Alla heta tv-premiärerna i december

Station Eleven, 1883, The Book of Boba Fett och Sex and the City-spinoffen And Just Like That. Tv-serieåret är långt ifrån slut trots att det snart är december.

Förr var december inte mycket att hänga i julgranen när det kom till seriepremiärer, men det har ändrats i den nya streamingeran. Nu är tv-premiärerna utströsslade över hela året och december är inget undantag.

Det finns med andra ord ett helt gäng heta premiärer att se fram emot innan det här året tar slut, både helt nya serier och återvändare. Ett par serier återkommer dessutom för sista gången. La Casa de Papel och The Expanse säger nu farväl till sina fans.

Här är de 15 hetaste streamingpremiärerna i december:

Insatserna blir allt högre för professorn och hans medhjälpare. Foto: Netflix

La casa de papel (Money Heist). 3 december, Netflix. Skaparen Alex Pina har utlovat en episk final på den spanska kriminalserien La casa de papel, eller Money Heist som är seriens engelska titel. Den sista säsongen är tudelad. Den 3 september släpptes vad Netflix valt att kalla för volym 1. De fem sista avsnitten i volym 2 landar två månader senare. Läs mer här.

Olivia Colman och David Thewlis i Landscapers. Foto: HBO

Landscapers. 6 december, HBO Max. Miniserien från Sky och HBO är skapad av manusförfattaren Ed Sinclair. Han råkar också vara make sedan 20 år till Oscarsbelönade Olivia Colman, Hon och David Thewlis spelar huvudrollerna i en true crime-historia om ett alldagligt äkta par som misstänks ha grävt ned kvinnans föräldrar på sin bakgård. Läs mer här.

Cynthia Nixon, Sarah Jessica Parker och Kristin Davis repriserar sina roller. Foto: HBO

And Just Like That. 9 december, HBO Max. Sex and the City var när det begav sig en banbrytande serie om kvinnlig vänskap i storstadsmiljö. I det nya kapitlet försöker tre av de fyra vännerna från originalserien (Carrie, Miranda och Charlotte, men inte Samantha), nu i 50-årsåldern, navigera ett ännu mer komplicerat liv i New York. Läs mer om revival-serien här.

The Expanse går mot sin final. Foto: Amazon

The Expanse. 10 december, Amazon. Ganska precis ett år efter säsong fem så inleds sci fi-seriens tack- och avskedsföreställning. Den sista säsongen inleds med ett solsystem i krig. Marco Inaros och hans Free Navy fortsätter sina förödande asteroidattacker mot jorden och Mars. Spänningarna till följd av kriget hotar att splittra besättningen på Rocinante. Läs mer här.

Martin Stenmarck spelar Danne i kriminalsåpan Lyckoviken. Foto: Viaplay

Lyckoviken. 12 december, Viaplay. Dramatiken i den lilla kuststaden Hammarvik fortsätter. Fler spännande intriger, oväntade romanser och ännu en mordgåta utlovas i den tredje säsongen av Viaplays Camilla Läckberg-serie. Martin Stenmarck är tillbaka som Danne och Disa Östrand som Johanna, men de får också sällskap av nya karaktärer.

Jean Smart som komikerdivan Deborah Vance. Foto: HBO Max

Hacks. 15 december, HBO Max. Äntligen dags för svensk premiär för hyllade komediserien Hacks med Emmybelönade Jean Smart i rollen som en legendarisk stå upp-komiker i Las Vegas som kämpar för att behålla sin relevans. När hon är på väg att tappa föreställningar går hon motvilligt med på att möta en ung komediförfattare (Hannah Einbinder). Läs mer här.

Mackenzie Davis spelar Kirsten som vuxen. Foto: HBO Max

Station Eleven. 16 december, HBO Max. Miniserien bygger på Emily St John Mandels bestseller från 2014 där en fiktiv svininfluensaepidemi har exploderat över hela världen. I boken pendlar berättelsen framåt och bakåt i tiden, och tv-serien är strukturerad på ett liknande sätt. Bland skådespelarna märks Mackenzie Davis och Himesh Patel. Läs mer här.

Henry Cavill och Freya Allan som häxkarlen och prinsessan. Foto: Netflix

The Witcher. 17 december, Netflix. Den första säsongen av fantasydramat byggde främst på romanen The Last Wish. Den andra kommer att hämta inspiration från flera olika böcker och skörda frukterna av den värld och de karaktärer som man lade grunden till i säsong ett. Bland nytillskotten märks norrmannen Kristofer Hivju och dansken Kim Bodnia. Läs mer här.

Mark Indelicato och Emeraude Toubia som syskonen Diaz. Foto: Amazon

With Love. 17 december, Amazon. Gloria Calderón Kellet följer upp sin sitcom One Day At a Time med en romantisk dramakomedi om syskonen Lily och Jorge Diaz (Emeraude Toubia och Mark Indelicato), vars mission är att hitta kärleken och ett högre syfte med livet. Familjen står i centrum i serien där vi möter syskonen under årets olika högtider. Läs mer här.

Countrystjärnorna Faith Hill och Tim McGraw spelar James och Margaret Dutton. Foto: Paramount+

1883. 19 december, Paramount+ (oklart med svenskt datum). Spinoffen är en mer utpräglad western än Yellowstone. Taylor Sheridan tar tittarna tillbaka till 1800-talet, till den tid då familjen Dutton startade sin resa västerut mot det förlovade landet och sitt växande imperium. Med Sam Elliot samt countrystjärnorna/makarna Faith Hill och Tim McGraw . Läs mer här.

Lily Collins i rollen som sociala medier-experten Emily Cooper. Foto: Netflix

Emily in Paris. 22 december, Netflix. Romcom-serien från Sex and the City-skaparen Darren Star har med sitt mått av verklighetsflykt i bedårande franska miljöer gått hem i stugorna. Lily Collins spelar den unga amerikanskan Emily Cooper som i säsong två börjar hitta sin plats, men fortfarande kämpar med att hantera en del franska egenheter. Läs mer här.

Gong Yoo och Bae Doona medverkar i The Silent Sea. Foto: Netflix

The Silent Sea. 24 december, Netflix. Gong Yoo från Squid Game och Bae Doona från Sense 8 medverkar i den sydkoreanska sci fi- och thrillerserien som utspelas i en avlägsen framtid när jorden består av ett ökenlandskap. Ett rymdforskningsteam beger sig till en forskningsstation på månen för att säkra ett prov som kan hålla nyckeln till planetens överlevnad. Läs mer här.

Temuera Morrison och Ming-Na Wen. Foto: Disney+

The Book of Boba Fett, 29 december, Disney+. Temuera Morrison och Ming-Na Wen spelade Boba Fett och Fennec Shand i The Mandalorian och gör det även i spinoffen. Prisjägaren och legosoldaten försöker navigera i galaxens undre värld när de gör anspråk på det territorium som en gång styrdes av Jabba the Hutt och hans kriminella syndikat. Läs mer här.

Netflix svenska orignalserie är regisserad av Felix Herngren. Foto: Netflix

Folk med ångest, 29 december, Neflix. Camilla Ahlgren och Alex Haridi har bearbetat Fredrik Backmans roman, som är en stökig komedi om ett gisslandrama i anslutning till en lägenhetsvisning. Gisslansituationen mynnar ut i en polisutredning med en serie udda och motstridiga vittnesförhör som blir pusselbitar i en klassisk mordgåta. Läs mer här

Cobra Kai, 31 december, Netflix. Nya och gamla allianser formas i den fjärde säsongen av Cobra Kai. Johnny Lawrences och Daniel LaRussos försök att tillsammans besegra Johnnys tidigare sense John Kreese tar en ny vändning när ytterligare en gammal Karate kid-karaktär gör entré. Det handlar om den tredje filmens antagonist Terry Silver. Läs mer här.