Trailer: Spinoffen om Boba Fett

Disney+ infriar löftet om premiär i december för Star Wars-serien om Boba Fett. Nu har den första trailern för The Mandalorian-spinoffen landat.

The Mandalorian blev den första stora succéserien hos då nystartade Disney+. Efter den andra säsongen valde dock producenterna Jon Favreau och Dave Feloni att pausa historien om The Mandalorian och i stället fokusera på spinoffen om den legendariska prisjägaren Boba Fett.

Planerna avslöjades i december förra året och redan då talades om premiär i december detta år, vilket nu alltså bekräftas i den nysläppta trailern.

Temuera Morrison (Star Wars Episode II: Attack of the Clones) och Ming-Na Wen (Agents of Shield) spelade Boba Fett och Fennec Shand i The Mandalorian och gör det även i The Book of Boba Fett.

Temuera Morrison som Boba Fett och Ming-Na Wen som Fennec Shand. Foto: Lucasfilm.

Prisjägaren och legosoldaten försöker navigera i galaxens undre värld när de återvänder till Tatooine för att göra anspråk på det territorium som en gång styrdes av Jabba the Hutt och hans kriminella syndikat. De använder till och med Boba Fetts forna arbetsgivares palats som bas för sin verksamhet. “Jabba härskade genom att sprida skräck, jag tänker regera med respekt”, förklarar Boba Fett i trailern.

The Book of Boba Fett har premiär den 29 december på Disney+. Streamingtjänsten har släppt ytterligare ett antal stillbilder och en poster för den nya Star Wars-serien.

Av trailern och bilderna framgår att Jennifer Beals (Flashdance, The L Word) medverkar i spinoffen. Hon verkar spela en form av twi’lek. “So honored to be a part of the #StarWars family 🙏🏼The little kid in me is jumping up and down. ☺️”, skriver Beals på Twitter.

Jennifer Beals. Foto: Lucasfilm