Intresset stort för svenska Threesome

Viaplays originalserie Threesome väcker internationellt intresse. Lisa Linnertorps berättelse om konsekvenserna av en trekant har fått även tyskt, franskt och brittiskt hem.

Threesome hade premiär på Viaplay den 29 augusti och handlar om ett förhållande som sätts på prov efter en trekant. Simon Lööf och Matilda Källström spelar det unga kärleksparet David och Siri som varit tillsammans sedan gymnasiet och nu är bosatta i London. Under en festkväll hamnar de i säng med den franska konststudenten Camille (Alma Jodorowsky). När Siri vaknar och ser sin pojkvän hålla om Camille så väcks en svartsjuka till liv som är så svårkontrollerad att den leder till att Siri börjar ifrågasätta hela sin relation med David.

Skådespelarna Matilda Källström och Simon Lööf tillsammans med Lisa Linnertorp som skrivit och regisserat Threesome. Foto: Felix Palmqvist/Viaplay

Skådespelerskan Lisa Linnertorps regidebut fångade genast de svenska tittarnas uppmärksamhet och trekantsdramatiken blev en tv-snackis. Viaplay har välkomnat intresset, men ännu inte gett besked om det blir någon andra säsong av Threesome.

Kanske skyndas det beslutet nu på efter att Viaplay-serien sålts vidare till flera länder. Hollywood Reporter rapporterar att brittiska Channel 4, tyska RTL och franska Canal+ köpt rättigheterna på sina respektive marknader. Förhandlingar pågår också med andra kanaler och streamingtjänster.

“Threesome är en serie som talar direkt till hjärtat. Dess teman osäkerhet, hjärtesorg, lust och svartsjuka är universella och har gjort serien mycket tilldraganade för internationella köpare”, kommenterar Lucy Roberts, på Eccho Rights som sköter förhandlingarna.