Trailer: Yellowstone-spinoffen 1883

Äkta makarna Faith Hill och Tim McGraw har tillsammans med Sam Elliot framträdande roller i Yellowstone-spinoffen 1883. Nu finns en första trailer.

Taylor Sheridans ranchdrama Yellowstone med Kevin Costner som familjen Duttons överhuvud har precis öppnat den fjärde säsongen på Paramount Network i USA och här hemma på Paramount+. Serien är en massiv tittarsuccé och har redan genererat två spinoffer, 1883 och 6666. Den förstnämnda närmar sig nu premiär. Den 19 december debuterar prequelserien på Paramount+ i USA och den 10 januari på Paramount+ i Sverige.

1883 är en ännu mer utpräglad western. Taylor Sheridan tar tittarna tillbaka till 1800-talet, den tid då familjen Dutton från början skapade sitt imperium. Handlingen följer familjen när den startar sin resa västerut mot det förlovade landet. Montana är den sista bastionen av det Amerika som vid den tidpunkten ännu inte var exploaterat.

Sam Elliot spelar Shea Brennan, en tuff och stilig cowboy med mycket sorg lagrad från sitt förflutna. Han har den utmanande uppgiften att guida en grupp människor från Texas till Montana och han har inte tid för det han uppfattar som idioti. Mer oklart är vilken roll Billy Bob Thornton kommer att spela som sheriffen JIm Courtright.

Äkta makarna och countrystjärnorna Tim McGraw och Faith Hill har huvudrollerna som James och Margaret Dutton, patriarken och matriarken i släkten Dutton.