Teaser: Olivia Colman i makens HBO-serie

HBO har släppt en första teaser för true crime-dramat Landscapers. Olivia Colman och David Thewlis spelar äkta makar som blir misstänkta för mord.

HBO:s nya miniserie är skapad av manusförfattaren Ed Sinclair. Han råkar också vara make sedan 20 år till Olivia Colman, Oscarsbelönad för The Favourite och Emmy-belönad för The Crown. Nu ska hustrun briljera som den ena parten av det äkta paret i Landscapers. Den andra huvudrollen spelas av David Thewlis, mest känd för rollen som Remus Lupin i Harry Potter-franchisen.

Landscapers är inspirerad av en sann historia, känd som The Mansfield Murders. Det till synes ordinära paret Susan och Christoper Edwards misstänks ha mördat Susans föräldrar och begravt dem på sin egen bakgård, ett brott som förblev oupptäckt i över ett decennium. Seriens skapare har haft direkt access till det misstänka paret som fortsatt att hävda att de är oskyldiga.

HBO beskriver Landscapers som en mörk komedi och ett brottsmysterium. Mer från synopsisen: “Allt medan utredningen går framåt, och inspirerade av Susans fixering vid gamla westerns och klassiska långfilmer så tar makarna på sig de självpåtagna rollerna som Hollywood-hjältar. Inspirerade av Susans extraordinära fantasi så erbjuder deras fantasivärld en fristad från den verkliga världens hemskheter och deras egna skuldkänslor men hotar också att krossa dem”.

Landscapers består av fyra avsnitt och har premiär på HBO Max den 6 december.