Teaser och finaldatum för The Expanse

Dags att knyta ihop säcken för Rocinante-besättningen. Teasern för finalsäsongen av The Expanse avslöjar att sci fi-serien är åter den 10 december.

Den sjätte och sista säsongen av The Expanse har fått både ett premiär- och finaldatum. Ganska precis ett år efter säsong fem så inleds sci fi-seriens tack- och avskedsföreställning. Det första avsnittet blir tillgängligt hos Amazon den 10 december och därefter adderas ett avsnitt per vecka med grand final den 14 januari 2022.

Att serien ändå blev så långlivad beror på Jeff Bezos. Amazongrundaren, och tillika en av världens rikaste män, ingrep personligen för att ge sin favoritserie ett förlängt liv hos hans egen streamingservice efter att kanalen Syfy fått nog efter tre säsonger.

The Expanse utspelar sig i ett koloniserat solsystem. När serien inleddes var myndigheterna på jorden, mars och i Asteroidbältet fastlåsta i en långvarig konflikt. Besättningen på Rocinante – ett olagligt räddat krigsskepp – snubblade över en enorm konspiration och en mystiskt utomjordisk teknologi som hotar maktbalansen och mänsklighetens öde. Showrunner Naren Shankar & kompai vill med The Expanse bredda synen på mänskligheten väg in i framtiden och samtidigt på djupet granska många av de mest kritiska, grundläggande och angelägna frågorna av i dag.

Inför säsong sex har en av originalkaraktärerna lämnat serien. Cas Anvar, som spelade piloten Alex Kamal, skrevs ut ur serien när en utredning inleddes för anklagelser om sexuella trakasserier.

Här är också den synopsis som Amazon delat med sig efter panelen på New York Comic Con där teaser och datum först avslöjades.

”Den sjätte och sista säsongen av The Expanse inleds med ett solsystem i krig. Marco Inaros och hans Free Navy fortsätter sina förödande asteroidattacker mot jorden och Mars. Spänningarna till följd av kriget och de delade förlusterna hotar att splittra besättningen på Rocinante. Chrisjen Avasarala fattar ett vågat beslut och skickar den före detta Marsian-marinen Bobbie Draper på ett hemligt uppdrag som skulle kunna vända på konflikten. Under tiden är Drummer och vad som är kvar av hennes familj på flykt för att ha förått Marco. Och på en planet långt bortom Ringen börjar nya krafter växa.”