Teaser: Folk med ångest snart till Netflix

Netflix har en släppt en första teaser för nästa svenska originalserie. Folk med ångest är baserad på Fredrik Backmans roman med samma namn.

Camilla Ahlgren (huvudmanusförfattare) och Alex Haridi har bearbetat Fredrik Backmans roman, som är en stökig komedi om ett gisslandrama i anslutning till en lägenhetsvisning.

En misslyckad bankrånare låser in sig med en överentusiastisk fastighetsmäklare, två bittra Ikea-missbrukare, en höggravid kvinna, en självmordsbenägen mångmiljonär och kaninmannen. Till slut ger rånaren upp och släpper alla i gisslan. När poliserna Jack och Jim, som råkar vara far och son, stormar lägenheten är den … tom. 

Så vad hände egentligen? En efterföljande utredning med en serie av udda och motstridiga vittnesförhör leder till ett klassiskt pusselmysterium. Vad polisen inte vet är att personerna som tagits som gisslan delar en hemlighet som har skapat ett unikt och nästintill obrytbart band dem emellan.

I rollerna syns Alfred Svensson som Jack, Dan Ekborg som Jim, Leif Andrée som Roger, Marika Lagercrantz som Anna-Lena, Carla Sehn som Julia, Petrina Solange som Ro, Anna Granath som Zarah, Per Andersson som Lennart, Lottie Ejebrant som Estelle, Sofia Ledarp som Maria, Shima Niavarani som Milou.

Den svenska originalserien som är regisserad av Felix Herngren landar hos Netflix den 29 december.