Trailer: Överlevare i Station Eleven

Är tv-publiken redo för en serie som utspelar sig under och efter en förödande pandemi? Den 16 december är det premiär för Station Eleven på HBO Max.

Miniserien i tio avsnitt bygger på Emily St John Mandels bästsäljande roman från 2014. Den handlar om ett antal överlevare som försöker återuppbygga samhället efter att en fiktiv svininfluensaepidemi exploderat över hela världen och dödat 99 procent av befolkningen. I den verkliga världen blev inspelningen ironiskt nog kraftigt försenad på grund av coronapandemin.

I boken pendlar berättelsen framåt och bakåt i tiden för att parallellt följa flera generationer. Manusförfattaren och showrunnern Patrick Somerville (Maniac) har strukturerat tv-serien på ett liknande sätt.

Trailern inleds med att Jeevan och Kirsten (Himesh Patel och Matilda Lawler) möts. Det sker i anslutning till en föreställning av Kung Lear, där huvudrollsinnehavaren Arthur Leander (Gael García Bernal), drabbas av en hjärtattack. Efteråt försöker Jeevan trösta Kirsten, som är en av barnskådespelarna. Därefter följer scener som visar hur viruset sveper över världen.

20 år senare möter vi en vuxen Kirsten, nu spelad av Mackenzie Davis. Kirsten ingår i ett resande sällskap bestående av skådespelare och musiker som kallar sig för Traveling Symphony. De återvänder till en liten stad för att återförenas med sina vänner men möter i stället en kultliknande rörelse och deras ”profet”.

De första tre avsnitten av Station Eleven kommer till HBO Max den 16 december.