Sci fi-resa till månen i The Silent Sea

DELA

Gong Yoo från Squid Game och Bae Doona från Sense 8 medverkar i sci fi-serien The Silent Sea. Den sydkoreanska Netflixserien har premiär på julafton.

I en avlägsen framtid när jorden förvandlats till ett enda ökenlandskap beger sig ett rymdforskningsteam till en övergiven forskningsstation på månen för att säkra ett prov som kan hålla nyckeln till planetens överlevnad. Chansen att överleva resan är bara tio procent, och en efter en av besättningsmedlemmarna möter döden i sci fi- och thrillerserien The Silent Sea.

Den första teasern visar en liten glimt av besättningens vistelse på Balhae Lunar Research Station. “Det är som vilket annat uppdrag som helst. Vi behöver bara göra det vi är sagda att göra”, säger Gong Yoo i rollen som besättningens ledare Han Yoon-jae.

Gong Yoo, eller Gong Ji-cheol som han egentligen heter, är numera mest känd från Netflix hitserie Squid Game. En annan Squid Game-skådespelare, Heo Sung-tae, har en biroll i sci fi-serien.

Bae Doona (Sense 8) spelar astro-biologisten Song Ji-an som försöker ta reda på sanningen bakom olyckan som ledde till att rymdstationen övergavs. Lee Joon, från pojkbandet MBLQA spelar Ryu Tae-sook, en ingenjör som frivilligt erbjudit sig att följa med på det farliga uppdraget.

De åtta avsnitten av The Silent Sea landar hos Netflix den 24 december.