HBO Nordics superheta aprilvecka

The Good Fight, Killing Eve, Mrs America och ännu mer därtill. Det är tjockt av heta HBO Nordic-premiärer i mitten av april.

Även om det numera är tv-premiärer året runt så brukar april av tradition vara en extra stark tv-månad. Över huvud taget, men kanske framför allt för HBO Nordic. Så även i år. Årets heta aprilpremiärer ligger dessutom som ett pärlband under en och samma vecka.

Här är sju serie- och säsongspremiärer som HBO Nordic kan stoltsera med i april.

Cush Jumbo, Christine Baranski och Audra McDonald i fronten för The Good Fight.

The Good Fight, 10 april. Ingen annan serie kommenterar det aktuella politiska klimatet i USA bättre. I säsong fyra har advokatfirman Reddick, Boseman & Lockhart tappat sin största klient, Chumhum, och namnet på företagets grundare svärtats ned. Delägarna tvingas därför ge upp sitt oberoende och förvärvas av den multinationella advokatbyrån STR Laurie. Se trailer här.

Issa Rae, till höger, har skapat komediserien Insecure. Foto: HBO

Insecure, 13 april. I säsong fyra av komediserien av mångsysslaren Issa Rae möter vi en huvudperson med större självförtroende än förut, och som tagit med sig sin nya mentalitet till en ny lägenhet – med en ännu större ”bitch”-spegel. “Den här säsongen handlar om att hur våra karaktärer tar ett kliv till nästa fas i sina liv”, har Issa Rae förklarat.

Sandra Oh som Eve Polastri och Jodie Comer som Villanelle. Foto: BBC America

Killing Eve, 13 april. Sandra Oh och Jodie Comer återvänder som MI6-agenten Eve Polastri och seriemördande sociopaten Villanelle tidigare än väntat. Premiären av den tredje säsongen av Killing Eve har nämligen tidigarelagts två veckor. Allt verkar okej fram tills att ett chockerande och personligt dödsfall gör att de två återigen hamnar på kollisionskurs. Se trailer här.

Merritt Wever och Domhnall Gleeson i Run. Foto: HBO

Run, 13 april. Superheta Phoebe Waller-Bridge (Fleabag, Killing Eve) producerar Run ihop med vapendragaren Vicky Jones som är den nya komediseriens skapare. Merritt Wever och Domhnall Gleeson spelar paret som efter 15 år på var sitt håll textar ”RUN” till varandra, och lämnar sina respektive liv bakom sig för att resa i väg tillsammans. Se trailer här.

Cate Blanchett som Phyllis Schlafly i Mrs America. Foto: FX

Mrs America, 16 april. Sarah Paulson, Uzo Aduba, Tracy Ullman och James Marsden är bara några av de kända skådespelarna som gör Cate Blanchett sällskap i stjärntäta FX-serien Mrs America om den feministiska rörelsen på 1970-talet. Blanchett spelar konservativa före detta skönhetsdrottningen Phyllis Schlafly, färgstark motståndare till feministerna. Se trailer här.

Kayvan Novak, Mark Proksch, Harvey Guillén och Natasia Demetriou.

What We Do In The Shadows, 16 april. Både kritiker och tittare slöt upp bakom den första säsongen av vampyrserien som liksom filmförlagan berättas i så kallad mockumentary-stil. Större delen av ensemblen återvänder i säsong två liksom den ena av seriens skapare, Jemaine Clement. Däremot inte medskaparen, heta regissören Taika Waititi.

Titus Welliver som Harry Bosch. Foto: Amazon

Bosch, 18 april. Efter lång och trogen tjänst ska stentuffa kriminalpolisen Harry Bosch lägga pistolen på hyllan. Den sjunde säsongen, som landar 2021, blir den sista för Amazons äldsta serie. Men först är det dags för säsong sex av kriminalserien inspirerad av bokserien av Michael Connelly, som också är exekutiv producent och manusförfattare för tv-serien. Lär mer här.

Ursprungligen skulle även I Know This Much Is True haft premiär i april, den 27 april, men miniserien där Mark Ruffalo spelar dubbla roller som tvillingar har skjutits fram i två veckor för att fylla hålet efter The Undoing som av coronaskäl flyttats till hösten.

För den som behöver fler tv-tips:
De hetaste premiärerna i april 2019 här.
De hetaste premiärerna i april 2018 här.
De hetaste premiärerna i april 2017 här.