Kidman och Grant i HBO:s thrillerserie

Nicole Kidman och Hugh Grant har huvudrollerna i HBO:s nya thrillerserie The Undoing. Danmarks stjärnregissör Susanne Bier står för regin.

HBO:s psykologiska thrillerserie återförenar Nicole Kidman med David E Kelley, advokatseriernas mästare som skrev manus till succéserien Big Little Lies och nu är showrunner för The Undoinng. Den här gången har Kelley bearbetat romanen You Should Have Known av Jean Hanff Korelitz.

“Att välja att glömma det man vet är en fascinerande egenskap hos människan – när och vad man väljer att tro och se”, sa Kidman under TCA-panelen för The Undoing.

Nicole Kidman i The Undoing. Foto: HBO

Nicole Kidman och Hugh Grant spelar makarna Grace och Jonathan Fraser som lever sina bästa liv då ett katastrofalt dödsfall sätter igång en kedja av händelser som de aldrig återhämtar sig ifrån. Grace arbetar som äktenskapsrådgivare och brukar ha en förmåga att läsa andra människor och deras avsikter, men finner att den förmågan saknas när det gäller hennes liv. Huruvida maken är, som Hugh Grant själv uttryckte det under panelen, ”nasty or nice” kommer tittarna att upptäcka under seriens gång.

Hugh Grant i The Undoing. Foto: HBO

”Det bästa med serien – och det som lockade mig till den – är att det är så många twister och att ingenting är som det synes vara”, sa Kidman som också är en av de exekutiva producenterna för HBO-serien.

Alla sex avsnitt av The Undoing har regisserats av danskan Susanne Bier som på senare år haft stora framgångar i Hollywood med bland annat miniserien The Night Manager (finns på C More) och Netflixfilmen Bird Box.

Susanne Bier i registolen. Foto: HBO

HBO-serien skulle ha haft premiär i maj men är nu framflyttad till hösten på ett ännu inte preciserat datum. Här är en teaser trailer där vi även får se Donald Sutherland, Lily Rabe och Edgar Ramirez i aktion.

Artikeln uppdaterad 2020-03-30 med ny teaser.