Premiärdatum för The Good Fight

The Good Fight är åter den 25 juni. Då möter vi för första gången Diane Lockhart i ett politiskt landskap där presidenten inte heter Donald Trump.

The Good Fight är Robert och Michelle Kings spinoff från The Good Wife, som i ännu högre utsträckning än originalserien kommenterar det politiska klimatet i USA. I säsong fem är den politiska kontexten annorlunda, vilket lär förändra tillvaron för huvudkaraktären Diane Lockhart.

I den nya säsongen tvingas Diane (Christine Baranski) också ta ställning till om det är passande för henne att driva den afroamerikansk advokatbyrån vidare ihop med Liz (Audra McDonald) efter att firman tappat två av sina toppjurister. Samtidigt blir både Marissa (Sarah Steel) och firman intrasslad med Hal Wackner, en vanlig Chicago-medborgare som bestämmer sig för att öppna en egen rättssal i de bakre delarna av en butik. Den nya karaktären Hal Wackner spelas av Mandy Patinkin (Homeland).

Delroy Lindo som spelat Adrian Boseman och Cush Jumbo som gjort rollen som Lucca Quinn sedan starten har båda valt att lämna serien efter säsong fyra, men eftersom den säsongen blev kortare än det var tänkt på grund av covid-19 så återvänder båda två i säsongspremiären för att avsluta sina karaktärers ark.

I den här korta teasern annonseras premiärdatumet för säsong fem. Den 24 juni är The Good Fight tillbaka, numera som en Paramount Plus-serie. I Sverige är det HBO Nordic som har streamingrättigheterna med premiär den 25 juni.