Teaser: Ruffalo som tvillingar i HBO-serie

Mark Ruffalo spelar tvillingar i en ny HBO-serie. Miniserien I Know This Much Is True bygger på en bestseller och har premiär den 27 april.

HBO-serien är en dramatisering av Wally Lambs bästsäljande roman från 1998. Blue Valentine-regissören Derek Cianfrance står för både bearbetningen och regin av de sex avsnitten.

Mark Ruffalo, mest känd numera som Bruce Banner/Hulken i The Avengers-filmerna, gör det som James Franco gjorde i The Deuce, det vill säga spelar dubbla roller som tvillingar. ”Mycket hårt arbete har gått åt för att göra den här serien och jag är glad att ni nästa månad får möjlighet att möta Dominick och Thomas”, skriver Ruffalo på sin Twitter.

Mark Ruffalo är inte den enda namnkunniga skådespelaren i I Know This Much Is True. Han har sällskap av bland andra Melissa Leo (Oscarsbelönad för The Fighter), Rosie O’Donnell Archie Panjabi, Juliette Lewis, Imogen Poots och Kathryn Hahn.

Enligt HBO:s beskrivning spelar Mark Ruffalo de identiska tvillingarna Dominick och Thomas Birdsey i en familjesaga som följer deras parallella liv i en episk historia om svek, försakelse och förlåtelse. Serien visar Dominick och Thomas i olika skeden av livet, med start i nutiden då bröderna börjar närma sig medelåldern uppblandat med Dominicks återblickar till deras år som unga vuxna.

Uppdatering 2020-03-31. HBO har som en konsekvens av coronapandemin flyttat fram premiären av I Know This Much Is True till den 10 maj.