5 tv-projekt av och med Nicole Kidman

Nicole Kidman har många tv-järn i elden. Till övriga tv-projekt läggs nu Pretty Things, en Amazonserie som Kidman ska både producera och spela huvudrollen i.

Filmstjärnan Nicole Kidman har sedan succén med Big Little Lies fokuserat allt mer på tv-mediet, både som skådespelare och som producent via egna bolaget Blossom Films. Numera har Kidman också ett avtal med Amazon som ger Jeff Bezos streamingtjänst rätt till första tjing.

Här är alla nu kända tv-projekt där Nicole Kidman är involverad.

The Undoing. Skulle ha haft premiär i maj, men coronakrisen gjorde att HBO sett sig tvingat att skjuta upp premiären till i höst. Nicole Kidman återförenas i den psykologiska thrillerserien med David E Kelley som skrev manus till Big Little Lies. Hugh Grant spelar hennes tv-make i miniserien som bygger på Jean Hanff Korelitz roman You Should Have Known.

The Prom. Visserligen inte en serie, men Ryan Murphys film är ett Netflixprojekt med stor stjärnglans. Nicole Kidman, Meryl Streep, James Corden, Andrew Rannells, Keegan-Michael Key och Kerry Washington ska alla medverka i bearbetningen av den kända Broadwaymusikalen. Inspelningen påbörjades i december men har nu fått pausas.

• Nine Perfect Strangers. Ännu ett samarbete mellan David E Kelley och Nicole Kidman som liksom Big Little Lies bygger på en bestseller av Liane Moriarty. Disneytjänsten Hulu beställde för ett år sedan en serie direkt. Kidman spelar en målinriktad chef för en hälsoresort dit nio personer anländer utan att ana vad som väntar dem. Premiären väntas ske 2021.

The Expatriates. Nicole Kidman ska producera Amazonserien ihop med Lulu Wang, regissören bakom den hyllade filmen The Farewell. Förlaga är Janice YK Lees diasporiska roman med samma namn om tre kvinnor som står varandra nära, men som alla känner sig vilse och desperata i ett land som inte är deras eget. Romanen The Expatriates utspelar sig i Hongkong.

• Pretty Things. Janelle Browns roman har inte ens släppts än (releasedatum den 21 april), men Amazon har redan hunnit sno åt sig tv-rättigheterna. Nicole Kidman har skrivit på för att spela huvudrollen och fungera som exekutiv producent för den tänkta tv-serien om två kvinnor – en bedragerska och en arvtagerska, båda briljanta och tilltufsade av livet.

Ett sjätte projekt sägs vara igång, men har ännu inte bekräftats av vare sig Amazon eller Blossom Films. Det handlar om bearbetning av Samantha Downings bestseller My Lovely Wife, en samtidigt mörk och humoristisk psykologisk thriller om ett äkta par med en mörk hemlighet; mannen hjälper sin hustru att utföra seriemord.