Premiärdatum för vampyrer i skuggan

Mockumentary-kamerorna riktas ånyo mot vampyrkompisarna i New York. What We Do in the Shadows återvänder den 2 september.

FX-serien What We Do in the Shadows är en spinoff av kultlångfilmen med samma namn av Jemaine Clement och Taika Waititi. Tv-bearbetningen hade premiär i mars 2019 och vann tidigt över både recensenter och tittare med sin absurda humor. Förra året följde en ännu mer kritikerhyllad andra Emmy-nominerad säsong.

Tv-serien är liksom filmen inspelad i så kallad mockumentary-stil och handlar om några vampyrvänner som delar bostad i Staten Island, New York, och deras nattliga eskapader.

Trion Nandor (Kayvan Novak), Nadja (Natasia Demetriou) och Laszlo (Matt Berry) är goda vänner, och inte särskilt förtjusta i den fjärde vampyren Colin Robinson (Mark Proksch). Tillsammans försöker de 100-åriga vampyrerna navigera sig fram i den moderna världen med hjälp av sin mänskliga bekant, Guillermo (Harvey Guillén).

I säsong tre befinner sig kamraterna i panik över vad de ska göra med Guillermo efter att det avslöjats att han är en vampyrdödare. Vampyrerna har i den nya säsongen upphöjts till en ny maktnivå och kommer att stöta på vampyren som alla vampyrer härstammar ifrån, en förförande Siren, gargoyles, varulvar, Atlantic Ciy-kasinon, wellness-kultar, ex-flickvänner, gym och övernaturlig nyfikenhet galore. Dessutom fyller Colin Robinson 100 år och Nandor har en livskris och försöker hitta mer mening i livet. Kommer han att hitta kärleken eller är han dömd till att förbli en odödlig ungkarl med 37 ex-fruar?

What We Do in the Shadows är en FX-produktion som i USA även kan streamas hos Hulu. FX har nu meddelat att säsong tre inleds med ett dubbelavsnitt den 2 september. I Sverige är HBO Nordic hem för komediserien.