Homecoming – nu med Janelle Monáe

Janelle Monáe har tagit över efter Julia Roberts när Homecoming återvänder till Amazon Prime i slutet av maj. Nu finns de första bilderna från säsong två.

Filmstjärnan Julia Roberts gjorde sin tv-debut när thrillerserien Homecoming landade hos Amazon Prime den 2 november 2018. När den andra säsongen nu så står för dörren är det med en ny huvudrollsinnehavare; sångerskan och skådespelerskan Janelle Monáe.

Janelle Monáe medger för Entertainment Weekly att hon var nervös över att ersätta storstjärnan Roberts – ända tills de två möttes: ”Efter att vi avslutat inspelningen av en scen hörde jag ett högt skrik och upptäckte att det var hon. Att hon bokstavligen reagerade med förtjusning och att vi sedan möttes och kramade om varandra räckte för att lugna mig.”

Själva serien Homecoming inger däremot inget lugn. Den första säsongen var baserad på podcasten med samma namn. I den andra säsongen har skaparna Micah Bloomberg och Eli Horowitz lämnat podcasten bakom sig. De kliver nu ut från den kvävande tillvaron innanför anläggningen till den vanliga världen och till personer som i stället försöker ta sig in på huvudkontoret.

Janelle Monáe spelar den nya karaktären Jackie, en militärveteran som i den första teasern vaknar upp i en roddbåt utan att ha någon aning om hur hon hamnade där eller vem hon är.


Jackies jakt på sin egen identitet leder henne till Stephen James karaktär Walter Cruz. Chris Cooper gör rollen som Leonard Geist, vd för Geist moderbolaget som äger Homecoming. Han är liksom Monáe ny för säsongen.

Kyle Patrick Alvarez ersätter Mr Robot-skaparen Sam Esmail som säsongens regissör.

Entertainment Weekly har också de första bilderna från säsong två som har premiär hos Amazon Prime den 22 maj.

Stephan James och Janelle Monáe. Foto: Ali Goldstein/Amazon Studios
Hong Chau som Audrey. Foto: Ali Goldstein/Amazon Studios