Säsong 7 av Bosch blir den sista

Efter lång och trogen tjänst ska kriminalpolisen Harry Bosch lägga pistolen på hyllan. Den sjunde säsongen blir den sista för Amazons äldsta serie.

Först ska säsong sex av Bosch ha premiär på ett ännu inte bestämt datum under 2020. Sedan är det dags att planera för slutet. Amazon har precis meddelat att det blir även en sjunde säsong av kriminalserien – men att det blir seriens sista.

“Jag är stolt över vad vi har åstadkommit med Bosch och ser fram emot att avsluta historien i säsong 7. Det är bittersweet, men alla goda ting har ett slut och jag är glad över att vi får möjlighet att avsluta på det sätt som vi själva vill”, kommenterar Michael Connelly som skrivit de bästsäljande böckerna som tv-serien bygger på och varit exekutiv producent för tv-serien.

Michael Connelly skrev själv pilotavsnittet tillsammans med showrunnern Eric Overmyer och de två ska även skriva finalavsnittet ihop.

Amazon Prime är etablerat nu, men Bosch var faktiskt streamingtjänstens allra första originalserie och med god marginal den serie som överlevt längst. Mycket tack vare Titus Wellivers tolkning av den egensinniga Hieronymous ”Harry” Bosch.

”Vi hade inte kunnat hitta en bättre skådespelare för att spela den här rollen eller en bättre lagspelare att bygga serien runt. Han kommer vara alla tiders Bosch”, menar Connelly.

Den sjätte säsongen har inte fått något premiärdatum, men någon gång i april är ingen vågad gissning med tanke på att de tre senaste säsongerna har landat den månaden på året. Historien i säsong sex väntas ta vid där den femte slutade.

Den sjunde och sista säsongen kommer att hämta inspiration från böckerna The Concrete Blonde (Dockmakaren) och The Burning Room (Det brinnande rummet). Harry Bosch (Welliver) och Jerry Edgar (Jamie Hector) kommer att driva två separata men farliga mordutredningar som kommer att ta dem från kriminalitet på högsta nivå ner till djupet av gatans droghandel.