Killing Eve-premiär tidigare än planerat

Sandra Oh och Jodie Comer återvänder till tv-skärmarna tidigare än väntat. Premiären av den tredje säsongen av Killing Eve har nämligen tidigarelagts två veckor.

Den hyllade och prisbelönta serien (Golden Globe till Sandra Oh och Emmy till Jodie Comer) är framme vid sin tredje säsong. Den skulle ha haft premiär den 26 april i USA och den 27 april här hemma på HBO Nordic. Men nu meddelar AMC att Killing Eve-premiären blir två veckor tidigare än planerat för att fylla hålet efter The Walking Dead som på grund av coronautbrottet inte kunnat slutföra säsongens två sista avsnitt.

Den av Phoebe Waller-Bridge (Fleabag) skapade thrillerserien har i år Suzanne Heathcote som showrunner. Som av en tillfällighet råkar Heathcite ha meriter från The Walking Dead-spinoffen Fear the Walking Dead.

“Vi vet hur älskad den här serien är och vi vet hur mycket folk suktar efter bra innehåll just nu”, framför Sarah Barnett, president för AMC Networks Entertainment Group och AMC Studios, i ett uttalande och fortsätter: “Den här säsongen av Killing Eve gräver djupt psykologiskt och med skådespelare som Sandra Oh, Jodie Comer och Fiona Shaw är resultatet inget annat än fantastiskt. Vi kunde bokstavligen inte vänta med att låta fansen se det.”

BBC America har också passat på och droppat den första trailern för säsong tre:

https://www.youtube.com/watch?v=uJCxUaClpzE

Enligt säsongens synopsis är Villanelle (Comer) nu en kontraktsmördare utan jobb medan MI6-agenten Eve Polastri (Oh) håller sig undan utan att gömma sig. Allt verkar okej fram tills att ett chockerande och personligt dödsfall gör att de två återigen hamnar på kollisionskurs. Resan tillbaka till varandra kommer att kosta dem vänner, familjer och allianser, och kanske en del av deras själ.

Premiär i USA den 12 april bör betyda att HBO Nordic flyttar sitt premiärdatum till den 13 april.

Se de första bilderna från säsong 3 av Killing Eve här.