Bosch, Fargo & Veep – het april på HBO

April är en het tv-seriemånad. Och allra hetast på HBO Nordic. Fargo, The Leftovers, Bosch, Veep och Silicon Valley återkommer alla i april.

De första tre månaderna har redan bjudit på massor av spännande tv-seriepremiärer. Men april månad kommer att bli om möjligt ännu mer sprängfylld. Viaplay har Prison Break-revival och egna originalserien Veni Vidi Vici. C More har The White Princess. Netflix bidrar med bland annat Girlboss, Dear White People och Better Call Saul. Borta i USA är förväntningarna höga på The Handmaid’s Tale (Hulu) och American Gods (Starz) och i Storbritannien startar säsong 10 av Doctor Who på BBC One. Vi är också nyfikna på National Geographics första scriptade serie, Ron Howard-regisserade Genius med Geoffrey Rush som Albert Einstein.

Här hemma är det annars HBO Nordic som har det hetaste utbudet med fem kvalitetsserier som alla återvänder i april. De är alla koncentrerade till andra halvan av april och Carrie Coon har stora roller i två av serierna – Fargo och The Leftovers.

TLO Nora and Kevin
Carrie Coon och Justin Theroux som Nora och Kevin.

The Leftovers, den 17 april. Skaparen Damon Lindelof har utlovat ett ”väldigt dubbelbottnat men förhoppningsvis mega-emotionellt” slut på kritikerfavoriten som trots tveksamma tittarsiffror fick en tredje och sista säsong för att avsluta den existensiella resan för familjerna Garvey och Murphy. Vår recension av säsong två finns här.

Veep_603_110316_JL
Julia Loius-Dreyfus som Selina Meyer.

Veep, den 17 april. Den satiriska komediserien med mångfaldigt Emmy-belönade Julia Louis-Dreyfus kommer att få svårt att toppa verkligheten i Trumps USA. I säsong sex möter vi den före detta vicepresidenten under första året efter presidentskapet. Selina Meyer och hennes team försöker göra avtryck i Washington DC – utan att delta i det politiska arbetet.

EMMIT_WHISKEY_GLASS
Ewan McGregor som Emmit, den mer framgångsrika av bröderna.

Fargo, den 20 april. Noah Hawley gjorde med Fargo det som True Detective misslyckades med, följde upp första säsongen med en lika bra andra säsong. Förväntningarna är därför höga på kapitel tre som utspelar sig 2010. Ewan McGregor dubblerar som bröderna Emmit och Ray Stussy. Carrie Coon, Mary Elisabeth Winstead och David Thewlis i andra stora roller. Vår recension av säsong 2 här.

BOSCH_305
Titus Welliver som Harry Bosch.

Bosch, den 22 april. I säsong tre flyttar Harry Boschs (Titus Welliver) tonåriga dotter hem till sin pappa samtidigt som Los Angeles-polisens stentuffa mordutredare tar sig an sitt största brottsfall hittills. Hela Amazon-säsongen, som baseras på Michael Connellys böcker The Black Echo och A Darkness More than Night, blir tillgänglig på en gång. Vår recension av säsong 2 här.

SV4ep1
Silicon Valley-gänget är tillbaka.

Silicon Valley, den 24 april. Mike Judges (Beavis och Butt-Head) drift med techindustrin handlar om några entreprenörer som lyckas, men är väldigt dåliga på att hantera framgången. En videochattapp har en central roll i säsong fyra. Thomas Middleditch, TJ Miller, Zach Woods, Kumail Nanjiani och Martin Starr lockar som vanligt till många skratt.