Ny HBO-serie från Fleabag-teamet

Merritt Wever och Domhnall Gleeson har huvudrollerna i nästa serie från teamet bakom Fleabag. HBO har släppt den första bilden från Run.

Fleabag belönades i september med en Emmy för årets bästa komediserie (femstjärnig recension här). Dessutom vann Phoebe Waller-Bridge för bästa manus och bästa huvudroll. Men även om allt ljus hittills har fallit på Waller-Bridge så har hennes vapendragare Vicky Jones alltid funnits med i bakgrunden.

HBO-serien Run är Vicky Jones skapelse. Waller-Bridge är med och producerar, via deras gemensamma bolag DryWrite, och har även en återkommande roll i serien, men det är Jones som skrivit manuset som utmanar den gängse synen på moderskap. Dessutom finns duons betrodda story producer Jenny Robins med bakom kulisserna precis som var fallet med både Fleabag och Killing Eve (recension säsong 2 här).

Framför kameran står Merritt Wever och Domhnall Gleeson. Tvåfaldigt Emmy-belönade Wever (Nurse Jackie och Godless) var senast aktuell i Netflixserien Unbelievable medan Gleeson ägnat sig nästan uteslutande åt film, och är känd bland annat som general Hux i Star Wars och från Ex Machina.

I Run, som beskrivs som en komisk thrillerserie, heter Merritt Wevers karaktär Ruby Dixi och är en småbarnsmamma som tröttnat på sitt enformiga vardagsliv när hon plötsligt en dag får ett textmeddelande från sin första kärlek. De två ingick som unga en pakt där de lovade varandra att texta ordet ”run” om de någon gång skulle känna att de vill försvinna från sina vanliga liv. Att döma av den första bilden som HBO släppt via Twitter ser det ut som de två är på god väg.

Run kommer till HBO någon gång nästa år.