De tio hetaste nya tv-serierna i april

Snabba Cash, Shadow and Bone, The Nevers och Mare of Easttown. De tunga streamingkorten under april kommer från Netflix och HBO Nordic.

April är traditionellt en het tv-månad. Inte minst för HBO Nordic. Även i år radar premiärerna upp sig som på ett pärlband. Bland återvändarna finns Fear the Walking, premiär för säsong 6B den 12 april, och The Handmaid’s Tale, vars fjärde säsong startar en 19 april. I Sverige är HBO Nordic hem för båda serierna. På Viaplay blir säsong fyra av Vår tid är nu tillgänglig den 11 april och säsong två av Heder startar den 25 april. Bara för att nämna några säsongspremiärer.

Men framför allt finns det massor av spännande nya serier med premiär i april. Det finns ännu fler, men här är de tio hetaste:

Jenna Coleman och Tahar Rahim i BBC/Netflix-samarbetet The Serpent.

The Serpent. Netflix den 2 april. Handlar om seriemördaren Charles Sobhraj som var Interpols mest eftersökta man 1976. Han spelas i The Serpent av Tahar Rahim (The Last Panther). Jenna Coleman (Doctor Who) spelar hans partner och ofta medbrottsling Marie-Andrée Leclerc. Manuset är skrivet av Ripper Street-författarna Richard Warlow och Toby Finlay.

Evin Ahmad spelar Leya, pressad techentreprenör och småbarnsmamma.

Snabba Cash. Netflix den 7 april. Tio år efter filmtrilogin spelar Evin Ahmad tech-entreprenören Leya som startar sitt företag med svarta pengar i en tid då både entreprenörslivet och den kriminella världen blivit allt mer brutal, kaotisk och skoningslös. När världarna korsas sätts lojalitet, vänskap och affärsrelationer på prov. För de drivs alla av samma sak – snabba cash.

Katey Sagal har huvudrollen i Krista Vernoffs nya serie Rebel.

Rebel. ABC den 8 april. Katey Sagal spelar tuffa titelpersonen Rebel i tv-serien som är inspirerad av aktivisten Erin Brockovichs liv. Annie ”Rebel” Bello är vare sig advokat och polis. Däremot en badass juridisk konsult utan examen som gör allt för att vinna de fall som hon engagerar sig i. En orädd superhjälte från verkligheten. Oklart med svenska streamingmöjligheter.

Lena Waithe ligger bakom skräckserien Them.

Them. Amazon Prime den 9 april. Provokativ och skrämmande har Lena Waithe sagt om sin antologiserie. Första säsongen, Them: Covenant, utspelar sig på 1950-talet och följer den afroamerikanska familjen Emory som klättrar på den sociala stegen och flyttar till ett helvitt kvarter. Där blir deras hem en plats för onda krafter, både verkliga och övernaturliga.

Laura Donnelly och Ann Skelly i The Nevers. Foto: Keith Bernstein/HBO

The Nevers. HBO Nordic den 11 april. Sci fi-dramat, som skaparen Joss Whedon lämnat, utspelar sig i slutet av den viktorianska eran, i ett London som är präglat av en övernaturlig händelse som gett vissa personer, mest kvinnor, ovanliga förmågor. Två magiska kvinnor, Amalia True (Laura Donnelly) och Penance Adair (Ann Skelly) är seriens huvudkaraktärer.

James Nesbitt har fått beröm för sin insats i BBC-serien Bloodlands.

Bloodlands. C More den 15 april. Skaparen av Line of Duty och Bodyguard Jed Mercurio har placerat sin nya kriminalserie i Nordirland. BBC-serien inleds med att en bil fiskas upp från vattnet. När ett självmordsbrev men ingen kropp hittas gör detektiv Tom Brannick (James Nesbitt) en koppling till ett ouppklarat fall som har stor personlig betydelse för honom själv.

John Stamos som Marvyn Korn i dramakomedin Big Shot på Disney+.

Big Shot. Disney+ den 16 april. John Stamos spelar basketcoachen Marvyn Korn (John Stamos) som har degraderats från college- till high school-nivå. Vägen till upprättelse går via ett flicklag. Tonårstjejerna i laget behöver empati och stöd, och samtidigt som Marvyn Korn lär sig mer om livet och blir en allt bättre coach lär sig tonårstjejerna att ta sig själva mer seriöst.

Kate Winslet som Mare Sheehan. Foto: HBO

Mare of Easttown. HBO Nordic den 18 april. Oscarsvinnaren Kate Winslet spelar Mare Sheehan, en kriminalutredare vars liv börjar rasar ihop omkring henne när hon utreder ett lokalt mord. Miniserien i sju delar visar den mörka sidan av ett sammansvetsat samhälle, och är en autentisk skildring av hur familjen och tidigare tragedier kan definiera nutiden.

Alina Starkov (Jessie Mei Li) med sin barndomsvän Malyen Oretsev (Archie Renaux). Foto: David Appleby/Netflix

Shadow and Bone. Netflix den 23 april. Fantasysatsningen är en introduktion till Leigh Bardugoas Grishaverse. Jessie Mei Li spelar Alina Starkov, en ung, föräldralös soldat i den första armén och medborgare av kungadömet Ravka. Hon upptäcker att hon bär på unika krafter som kan förhindra att världens sväljs av The Fold, ett mörker som bara växer.

Justin Theroux, Melissa George, Logan Polish och Gabriel Bateman i The Mosquito Coast. Foto: Apple TV+

The Mosquito Coast. Apple TV den 30 april. Seriens stjärna, Justin Theroux, råkar vara brorson till författaren av romanen från 1981 som Apple-serien baseras på. Justin Theroux spelar den radikala idealisten och briljanta innovatören Allie Fox, som är på flykt från amerikanska myndigheter och tar med sig hela familjen till Mexiko.