Klart för Erin Brockovich-serien Rebel

Grey’s Anatomys showrunner Krista Vernoff ska göra en tv-serie inspirerad av Erin Brockovichs liv. Katey Sagal har huvudrollen i Rebel.

20 år efter Steven Soderberghs flerfaldigt Oscarsbelönade film med Julia Roberts i huvudrollen är det dags att berätta vad som hände sen. Det är Krista Vernoff som i samarbete med Erin Brockovich själv ska göra tv-drama om var den oförtröttliga aktivisten befinner sig i dag.

Krista Vernoff är redan showrunner för ABC:s sjukhusserie Grey’s Anatomy och dess brandmans-spinoff Station 19. Nu har hon landat sin tredje ABC-serie, och den första som hon har skapat själv.

Inför pilotavsnittet kallades huvudpersonen Annie “Rebel” Rebelsky. Nu tycks hon ha bytt efternamn, men Annie ”Rebel” Bello är fortfarande en juridisk konsult utan examen som, precis som Erin Brockovich, är djupt engagerad i de frågor hon brinner för. ”Rebel” beskrivs som en ”rolig, stökig, briljant och orädd superhjälte från verkligheten”.

Katey Sagal spelade den ikoniska karaktären Peggy Bundy i Våra värsta år, men är på senare år kanske ännu mer känd från Son’s of Anarchy. Det är hon som ska spela huvudpersonen. Andy Garcia och John Corbett har två andra framträdande roller.

ABC har beställt en säsong av Rebel och räknar med att serien ska ha premiär under 2021. Hulu är den streamingtjänst som ligger närmast till hands så småningom. Ägaren Disney har tidigare sagt att Hulu ska lanseras internationellt under nästa år.