Trailer: Erin Brockovich-serien Rebel

Katey Sagal spelar tuffa titelpersonen Rebel i den nya tv-serien som är inspirerad av aktivisten Erin Brockovichs liv.

Rebel är en fiktiv version av Erin Brockovich, som själv ingår i producentteamet, och kan ses som en fristående fortsättning på Steven Soderberghs flerfaldigt Oscarsbelönade film med Julia Roberts i huvudrollen.

Annie ”Rebel” Bello är vare sig advokat och polis. Däremot en badass juridisk konsult utan examen som slåss för det hon tror på och gör allt för att vinna de fall som hon engagerar sig i. ”Rebel” beskrivs som en ”rolig, stökig, briljant och orädd superhjälte från verkligheten”.

Katey Sagal spelade den ikoniska karaktären Peggy Bundy i Våra värsta år, men är på senare år kanske mer känd från Son’s of Anarchy. Det är hon gestaltar den tuffa och högljudda aktivisten.

I rollistan finns också Andy Garcia (Ballers), John Corbett (Sex and the City), Dan Bucatinsky (Scandal), James Lesure (Las Vegas), Tamala Jones (Castle), Sam Palladio (Nashville), Lex Scott Davis (The First Purge) och Ariela Barer (Runaways).

Krista Vernoff är redan showrunner för ABC:s populära evighetsserie Grey’s Anatomy och dess brandmans-spinoff Station 19. Rebel är dock den första serien som hon har skapat själv. När Rebel får premiär den 8 april så kopierar Krista Vernoff sin goda vän Grey’s Anatomy-skaparen Shonda Rhimes bedrift med tre ABC-serier under en och samma kväll.

ABC är en del av Disney-familjen och Rebel lär så småningom dyka upp på den nylanserade streamingtjänsten Star där många andra ABC-serier redan är tillgängliga.