Klartecken för uppföljaren CSI: Vegas

Nu är det klart. CSI-franchisen återuppstår. William Peterson och Jorja Fox kommer att reprisera sina roller i uppföljningsserien CSI: Vegas.

CSI: Crime Scene Investigations hade premiär för drygt 20 år sedan. CBS hade tänkt uppmärksamma jubileet med en eventserie förra året, men planerna stoppades av coronapandemin. CBS går nu vidare med projektet ändå och har beställt en hel serie.

CSI fick flera spinoffer, men moderserien överlevde längst, i hela 15 säsonger, och hade den största fanskaran. Och det var inte bara brottsutredningarna som fascinerade. Många följde också intensivt relationen mellan originalkaraktärerna Gil Grissom och Sara Sidle som i seriefinalen bokstavligen seglade i väg tillsammans.

De två spelades av William Peterson och Jorja Fox. Båda ska nu reprisera sina roller i en uppföljningsserie som plockar upp karaktärerna igen sex år efter seriefinalen 2015. Även Wallace Langham, som spelade labteknikern David Hodges återvänder.

De kommer i CSI: Vegas att omges av nya karaktärer; den nya chefen för kriminallabbet, Maxine Josh, som leder utredningarna, uppkomlingen Chris, medicinteknikern Hugo och geniet Alice, en immigrant som följt sina drömmar till Vegas. Paula Newsome (Chicago Med), Mel Rodriguez (Last Man on Earth), Matt Lauria (Friday Night Lights) och Mandeep Dhillon (After Life) är klara för fyra av rollerna.

Huruvida det även kan bli någon cameo från resten av originalskådisarna Marg Helgenberger, Gary Dourdan, George Eads och Paul Guilfoyle återstår att se.

Enligt synopsis för CSI: Vegas möter det nya briljanta teamet av kriminaltekniker ett existentiellt hot som kan krossa hela labbet och måste välkomna gamla vänner och använda ny teknik för att kunna bevara labbet och skipa rättvisa i Sin City.

Eftersom det är CBS som är inblandat så är Paramount Plus bästa chansen för svenska streamingrättigheter.