Colin Firth tar över i true crime-serie

Harrison Ford ut. Colin Firth in. Nu är det klart att britten ska spela huvudrollen i den true crime-baserade HBO Max-serien The Staircase.

The Staircase är en uppmärksammad dokumentärserie från 2004 om ett spektakulärt mordfall från 2001. Hela serien finns på Netflix. Nu ska brottsfallet också dramatiseras av HBO Max som beställt en miniserie i åtta avsnitt.

Titeln syftar på att kriminalförfattaren Michael Peterson hävdade att hustrun Kathleen ramlat nedför en trappa i deras hem och förolyckats. Polisen och åklagarna misstänkte dock att författaren mördat sin andra hustru och arrangerat alltihop för att få det att se ut som en tragisk olycka. Peterson gav 2019 sin egen version av livet efter sin hustrus död i memoarboken Behind the Staircase.

Harrison Ford var tidigare påtänkt för rollen som Michael Peterson, men han har försvunnit från projektet på vägen till serie och i stället är det nu Oscarsbelönade Colin Firth som ska gestalta huvudpersonen i The Staircase.

Den amerikanska streamingtjänsten HBO Max ingår i samma familj som HBO Nordic, så chanserna är stora att miniserien letar sig till Sverige.

Antonio Campos är seriens showrunner och regissör: “Det här har varit ett projekt som jag jobbat med på ett eller annat sätt ända sedan 2008. Det har varit en lång och krokig väg, men väl värt väntan när jag nu hittat fram till samarbetspartners som HBO Max, Annapurna, min showrunner-kollega Maggie Cohn och den otroliga Colin Firth för dramatiseringen av en så komplex historia från verkligheten.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *