Dubbel tv-kärlek för Cristin Milioti

Kärlek – men från helt olika perspektiv. Cristin Milioti är den gemensamma nämnaren i Amazons antologiserie Modern Love och HBO Max-serien Made for Love.

Cristin Milioti är förmodligen mest känd för att hon spelade Tracy McConnell, ”the Mother” i den kontroversiella sista säsongen av komediserien How I Met Your Mother. Hon gjorde också en minnesvärd prestation i Black Mirror-avsnittet USS Callister.

Den senaste veckan har Cristin Miliotis namn poppat upp i två olika tv-projekt – båda med kärleksbetonade titlar men med helt olika anslag. Milioti är en många stjärnor, med Oscarsbelönade Anne Hathaway i spetsen, som medverkar i den nya antologiserien Modern Love. Serien ger nytt liv åt den romantiska genren genom att dramatisera sanna romantiska historier från tidningen New York Times avdelning med samma namn.

Här är en teaser för Modern Love som har premiär på Amazon Prime den 18 oktober.

Made for Love är trots namnet ingen romantisk historia utan en tragikomisk, mörk, absurd och cynisk berättelse om skilsmässa och hämnd som utforskar hur långt någon kan gå för kärlek och hur långt andra kan gå för att förstöra den.

Cristin Milioti ska spela huvudkaraktären Hazel Green i HBO Max-serien som bygger på en roman med samma namn av Alissa Nutting. Hazel Green flyr till sin hemstad från ett kvävande tioårigt äktenskap med en instabil, sannolikt sociopatisk, tech-miljardär, men först efter att han opererat in ett chip i hennes huvud som ger honom direkt tillgång till hennes tankar och känslor.

Patrick Somerville, som gjorde Maniac för Netflix, kommer att fungera som showrunner för Made for Love.

HBO Max är Warner Medias nya streamingtjänst som ska lanseras 2020, både med egna originalserier och ett bibliotek som inkluderar bland annat Friends (Vänner) och alla HBO-serier.