Trailer: Nordirländsk krim i Bloodlands

Skaparen av Line of Duty och Bodyguard har placerat sin nya kriminalserie i Nordirland. Bloodlands har precis haft premiär i Storbritannien.

Jed Mercurio är en av Storbritanniens mer framgångsrika tv-skapare, kanske den allra mest framstående i kriminalgenren med serier som Line of Duty och Bodyguard på sin cv. Hans nya serie Bloodlands utspelar sig i Nordirland och berättas utifrån den bredare politiska kontexten av den 30-åriga konflikt som är känd som The Troubles.

Jed Mercurio är seriens skapare och producent, men det är Chris Brandon som skrivit manuset.

Bloodlands inleds med att en bil fiskas upp från den nordirländska sjön Strangord Lough. Inuti finns ett misstänkt självmordsbrev men ingen kropp. Detektiv Tom Brannick (James Nesbitt) gör snabbt en koppling till ett ökänt ouppklarat fall som har stor personlig betydelse för honom själv. Brannick är övertygad om att den skyldiga, en halvmytisk seriemördare som går under kodnamnet Goliath, också tagit livet av hans egen hustru.

Serien består av fyra avsnitt och hade brittisk premiär den 21 februari. Oklart med svenska rättigheter, men BBC One-serier brukar leta sig först till SVT och senare ofta även till Netflix.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *