Podcast blir tv-serie med Julia Roberts

Julia Roberts regisseras i sin tv-debut av Mr Robot-skaparen Sam Esmail. Den 2 november släpps den första säsongen av thrillerserien Homecoming.

Amy Adams (Sharp Objects), Sean Penn (The First), Emma Stone (Maniac) – och Julia Roberts. Alla är filmstjärnor som under den senaste tiden tagit klivet över till tv för första gången. ”Innehållet är på en nivå det inte varit förut. Det här är inte den tv som vi växte upp med. Just den här historien är så fängslande och när Sam kom till mig fick vi omedelbart en speciell kontakt”, har Julia Roberts förklarat i en intervju med Variety.

Sam är lika med Sam Esmail, mannen som skapade, författade och regisserade USA Networks visuellt banbrytande succéserie Mr Robot. Homecoming är inte skapad av Esmail, serien är inspirerad av en populär podcast med samma namn och skapad av Micah Bloomberg och Eli Horowitz, men Sam Esmail har regisserat samtliga avsnitt och gett även denna thrillerserie ett mycket distinkt formspråk.

Julia Roberts och Stephen James i Homecoming.

En nedtonad Julia Roberts spelar terapeuten Heidi Bergman som på ett ställe som kallas Homecoming jobbar med att hjälpa återvändande soldater tillbaka till samhället. Bobby Cannavale (gästspelade i den senaste säsongen av Mr Robot) spelar hennes skumma boss Colin Belfast. Stephen James (Shots Fired), Alex Karpovsky (Girls) och Sissy Spacek (Castle Rock) kompletterar. Däremot medverkar ingen av huvudrollsinnehavarna (Catherine Keener, Oscar Isaac och David Schwimmer) från podcasten/radiopjäsen Homecoming.

Någon recensent har beskrivit stämningen i Homecoming som Hitchcock-aktig. På samma sätt som i Alfred Hitchcocks berömda filmer döljer det sig något hotfullt under ytan, särskilt under scenerna som utspelar sig några år in i framtiden. Serien pendlar nämligen mellan nutid och år 2022, då Heidi lämnat Homecoming, flyttat hem till sin mamma och jobbar som servitris på en skaldjursrestaurang.

Här är den officiella trailern för Homecoming som har premiär på Amazon Prime den 2 november. Tio avsnitt görs då tillgängliga på streamingplattformen.