Rock’n’roll-dramat Vinyl redan förnyat

Det första dubbelavsnittet blev ingen tittarsuccé för HBO. Ändå kommer beskedet redan nu att det blir en andra säsong av rock’n’roll-dramat Vinyl.

Martin Scorsese, Mick Jagger, Terence Winter och Rich Cohen ligger bakom Vinyl som tagits emot med blandad kritik och överraskande modesta tittarsiffror. Faktum är att 764 000 tittare är en av de sämsta premiärerna på senare år för ett nytt HBO-drama. The Leftovers, True Detective och The Newsroom inledde alla betydligt bättre tittarmässigt. Det hindrar dock inte kabelbolaget från att förnya Vinyl redan efter det första Martin Scorsese-regisserade dubbelavsnittet som började visas på HBO Nordic i måndags. Sannolikt var beslutet redan fattat innan premiären ens hade sänts.

Den första säsongen av rock’n’roll-dramat består av tio avsnitt. Bobby Cannavale (Boardwalk Empire) spelar Richie Finestra som försöker rädda sitt fiktiva skivbolag American Century Records från att gå under och är på desperat jakt efter ett nytt sound i drogdimmornas New York i början av 70-talet. Olivia Wilde (House) spelar hans hustru Devon, en före detta Andy Warhol-musa som drömmer om att starta en egen danstrupp.

Läs vår recension av Vinyl här.