Trailer: Tonårshäxan Sabrinas födelsedag

Det är Riverdale-vibbar i trailern för The Chilling Adventures of Sabrina. Den 26 oktober landar den nya, mörka versionen av historien om tonårshäxan Sabrina.

När Sabrina tonårshäxan gör comeback på tv-skärmarna så har det mycket lite att göra med den snälla familjekomedin som sändes 1996-2003. I stället är Netflixseriens förlaga en tecknad serie med mörka undertoner som snarare ger kalla kårar än lockar till skratt. För att markera släktskapet med seriealbumet är den nya serien döpt till Chilling Adventures of Sabrina.

Sabrina Spellman spelas denna gång av 18-åriga Kiernan Shipka, mest känd för rollen som Sally Draper i Mad Men. Miranda Otto (Homeland) och Lucy Davis (Better Things) spelar fastrarna Zelda och Hilda Spellman som stal Sabrina från hennes mor när hon var liten och sedan uppfostrat henne med hjälp av bland annat häxkonster. Katten Salem är förstås också ständigt närvarande.

Den 26 oktober släpper Netflix de tio avsnitten av Chilling Adventures of Sabrina.

Trailern med ett creepy firande av Sabrina Spellmans 16-årsdag för tankarna till The CW-serien Riverdale. De vibbarna är inte så oväntade med tanke på valet av showrunner. Manusförfattaren och exekutiva producenten Roberto Aguirre-Sacasa är även showrunner för Riverdale. Superproducenten Greg Berlanti svingar sitt trollspö som exekutiv producent.

Riverdale, som bygger på seriealbumen om Acke, finns för övrigt också på Netflix. Två säsonger ligger och väntar på streamingplattformen. Den 11 oktober startar säsong tre.