Simmons och Spacek i sci fi-drama

JK Simmons och Sissy Spacek ska spela äkta par. De två Oscarsvinnarna är klara för Lightyears, en dramaserie med sci fi-inslag från Amazon.

Holden Millers skapelse Lightyears handlar om makarna Franklin och Irene York som för länge sedan upptäckte en kammare i deras bakgård som leder till en konstig, övergiven planet. De har noga bevarat sin hemlighet, men när en mystisk ung man kliver in i deras liv är deras tysta existens snart över – och den mystiska kammaren som de trodde att de kände så väl visar sig dölja mycket mer än paret kunnat föreställa sig.

JK Simmons (Wiphlash) spelar Franklin som är en charmerande grinig före detta snickare. Efter ett mer än 50-årigt äktenskap är han fortfarande hängiven sin hustru Irene (Sissy Spacek), men delar inte hennes fascination för kammaren. Hemligheten tynger honom, men för hennes skull är han villig att försökta stå ut med dess närvaro i deras liv.

Simmons ersätter Ed O’Neill som skulle ha spelat den manliga huvudrollen i Lightyears men lämnat Amazon-projektet av familjeskäl.

Juan José Campanella ska regissera de två första avsnitten av serien som ska börja filmas senare detta år.