Kärlek & Anarki i Lisa Langseths serie

Inspelningen av Lisa Langseths Netflixserie Kärlek & anarki är äntligen igång. Huvudrollerna spelas av Ida Engvoll och Björn Mosten.

I augusti förra året annonserade Netflix att Lisa Langseth skulle skapa en svensk originalserie för streamingjätten. Vi fick då veta att Kärlek & anarki kretsar kring Sofie, en karriärdriven konsult och gift tvåbarnsmamma. När Sofie får i uppdrag att modernisera ett anrikt bokförlag möter hon den yngre IT-teknikern Max. I smyg börjar de två utmana varandra att göra saker som ifrågasätter sociala regler. Det som börjar oskyldigt blir en allt mer vågad lek som får oanade konsekvenser.

Nu har inspelningen inletts i Stockholm med Ida Engvoll (Vår tid är nu, Bron) i rollen som Sofie och debutanten Björn Mosten som Max. ”Jag hoppas att Kärlek & anarki blir uppkäftigt, roligt och samtidskritiskt. Det blir en intressant och utmanande resa i såväl klass, psyke och kropp och jag ser mycket fram mot att göra den tillsammans med Lisa Langseth, FLX och Netflix”, säger Ida Engvoll.

I andra roller syns Reine Brynolfsson, Björn Kjellman, Johannes Bah Kuhnke och Gizem Erdogan.

Kärlek & anarki har premiär på Netflix senare under 2020 och består av åtta avsnitt.

Lisa Langseth-serien produceras av FLX, samma bolag som även stod bakom Netflix första svenska originalserie, Kristallen-vinnaren Störst av allt.

Netflix har även beställt en fortsättning eller spinoff av Jens Lapidus filmtrilogi om Stockholms undre värld som inleddes med Snabba Cash. Fredrik Backmans roman Folk med ångest ska också bli Netflixserie. Dessutom ska Adam Pålsson spela Kurt Wallander som ung i en engelskspråkig Netflixserie som kallas Young Wallander.