Lisa Langseth bakom ny Netflixserie

Stört av allt var först. Snabba Cash är på väg. Nu är det klart att Netflix tredje svenska originalserie skapas av Lisa Langseth. Kärlek & Anarki heter serien.

Med Netflix snabba expansion har också kommit allt fler regionala produktioner. Först ut var Störst av allt. Bearbetningen av Malin Perssons Giolitos kriminalroman hade premiär i april.

Så sent som i juni presenterade Netflix planerna på nästa svenska originalserie, en fortsättning eller spinoff av Jens Lapidus filmtrilogi om Stockholms undre värld som inleddes med Snabba Cash.

När Netflix nu offentliggör planerna på en tredje svensk originalserie så handlar det om ett samarbete med samma produktionsbolag som låg bakom Störst av allt. Historien i Kärlek & Anarki kretsar kring Sofie. Hon är en karriärdriven konsult och gift tvåbarnsmamma. När Sofie får i uppdrag att modernisera ett anrikt bokförlag möter hon den yngre IT-teknikern Max. I smyg börjar Sofie och Max utmana varandra att göra saker som ifrågasätter sociala regler. Det som börjar oskyldigt blir en allt mer vågad lek som får oanade konsekvenser.

Serien i åtta delar är ett drömprojekt för manusförfattaren och regissören Lisa Langseth: ”Detta har varit mitt drömprojekt under många år. Efter att ha arbetat med den här historien hemma på min kammare är jag så otroligt glad över att få se den komma till liv tillsammans med ett fantastiskt team. Jag har världens bästa jobb”.

När inspelningen inleds, vem om spelar Sofie och när serien släpps på streamingplattformen är frågor som ännu väntar på svar.