Estevez och Graham i Mighty Ducks-serie

Emilio Estevez repriserar rollen som hockeycoachen Gordon Bombay när The Mighty Ducks blir tv-serie. Den här gången med Lauren Graham i motståndarbåset.

Originalfilmen The Migthy Ducks kom 1992 och följdes sedan av ytterligare två Ducks-filmer. Emilio Estevez spelade coachen Gordon Bombay. Det ska han göra även i den nya tv-serien hos Disney Plus. ”Once a Duck, always a Duck”, kommenterar Estevez som också kommer att vara producent för sportkomediserien.

Ny i gamet är däremot Lauren Graham. Gilmore Girls-stjärnan ska spela mamma till 12-årige Evan (Brady Noon) som inte längre får vara med och spela med the Ducks. Mor och son försöker skapa ett eget lag av outsiders och utmana vinna-till-varje-pris-mentaliteten som numera även gäller hos The Mighty Ducks, som gått från underdogs till ett framgångsrikt och tävlingsinriktat ungdomslag.

“Det var ett lätt beslut att återuppliva The Quck Attack med en modern och fräsch twist. För en generation stod The Mighty Ducks för lagarbete, vänskap och hjärta och vi är glada över att få se the Ducks flyga igen och ta denna franchise till en ny publik runt om i världen. Vi är också förtjusta över att Emilio Estevez repriserar sin ikoniska roll”, Agnes Chu, Disneys senior vice president of content.

De tio avsnitten börjar spelas in senare denna månad. Planen är att serien ska börja visas på Disney+ i slutet av året. Enligt tidigare uppgifter kommer Disneys streamingtjänst att bli tillgänglig i Skandinavien i sommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *