Netflixpremiär i april för Störst av allt

Netflix första svenska originalserie handlar om efterdyningarna av en skolskjutning. Störst av allt är baserad på Malin Persson Giolitos kriminalroman och har premiär i april.

Camilla Ahlgren, manusförfattare till Bron, har bearbetat Malin Perssons Giolitos bästsäljande rättegångsroman från 2016 till en tv-serie som fått samma namn som boken.

Hanna Ardéhn spelar 18-åriga Maja Norberg, en helt vanlig gymnasieelev som efter en skolskjutning i en av Stockholms rikaste förorter (i boken är det en skola i Djursholm) står anklagad för mord. När den tragiska händelsen rullas upp under rättegången avslöjas samtidigt detaljer om Majas förhållande till fem andra elever, och framför relationen till Sebastian Fagerman (Felix Sandman) och hans dysfunktionella familj.

I rollistan återfinns även David Dencik, William Spetz, Reuben Sallmander, Helena af Sandeberg, Anna Björk, Rebecka Hemse, Christopher Wollter och Shanti Rooney.

Serien har spelats in Sverige och Kroatien.

Allt sedan i september 2017 då Netflix annonserade att Störst av allt skulle bli streamingjättens första svenska originalserie har vi väntat på ett premiärdatum. Nu har Netflix i en första teaser för Störst av allt, som har fått den engelska titeln Quicksand, avslöjat att säsong ett landar den 5 april.