Premiärdatum för Langseths Netflixserie

En oskyldig lek får oanade konsekvenser i Lisa Langseth Kärlek & anarki. Kontorsdramat har premiär den 4 november på Netflix.

De svenska originalserier som befinner sig i Netflix produktionsmaskin börjar äntligen bli färdiga att rulla ut. Störst av allt var först ut. Det var hela ett och ett halvt år sedan, men nu är nästa premiärdatum satt. Kärlek & anarki blir därmed Netflix andra svenska originalserie (om man väljer att inte räkna den engelskspråkiga produktionen av Young Wallander).

Lisa Langseth är både huvudförfattare (ihop med Alex Haridi) och regissör för serien som kretsar kring Sofie, en karriärsdriven konsult och gift tvåbarnsmamma. När Sofie får i uppdrag att modernisera ett anrikt bokförlag möter hon den yngre IT-teknikern Max. I smyg börjar de två utmana varandra att göra saker som går utanför de sociala normerna. Det som börjar oskyldigt blir en allt mer vågad lek som får oanade konsekvenser.

Ida Engvoll (Vår tid är nu, Bron) gör huvudrollen som Sofie och debutanten Björn Mosten spelar Max. I andra roller syns Björn Kjellman, Gizem Erdogan, Reine Brynolfsson, Johannes Bah Kuhnke, Lars Väringer, Elsa Ageman Reiland, Benjamin Shaps, Malin Levanon, Fredrik Hammar, Ejke Blomberg, Carla Sehn and Ruben Lopez.

Ida Engvoll som Sofie. Foto:Netflix
Björn Mosten spelar Max. Foto: Netflix
Gizem Erdogan. Foto: Netflix

Netflix har även påbörjat inspelningen av Snabba Cash, en fortsättning av Jens Lapidus filmtrilogi om Stockholms undre värld. Fredrik Backmans roman Folk med ångest finns också i streamingjättens pipeline av svenska originalserier liksom en ännu titellös ungdomsserie om kärlek, vänskap, arv och privilegium i regi av Rojda Sekersöz.