Snabba Cash tio år senare – i Netflixserie

Såg du Snabba Cash och har undrat vad som hände sen? Snart får du veta. På Netflix. Nästa svenska originalserie utspelar sig i Stockholms undre värld.

I april var det premiär för Störst av allt, eller Quicksand som är seriens namn för den internationella publiken. Det var Netflix första svenska originalserie.

Nu presenteras nästa svenska originalserie. Den nya Netflixserien är en fortsättning på filmtrilogin som inleddes med den Daniel Espinosa-regisserade långfilmen Snabba Cash. Den gick upp på biograferna i januari 2010 och byggde på Jens Lapidus bästsäljande roman med samma namn.

Tv-serien utspelar sig i Stockholm tio år efter händelserna i Snabba Cash-trilogin. Jakten på status och pengar är starkare än någonsin och den entreprenörsdrivna eliten och den kriminella världen har blivit än mer brutal, kaotisk och skoningslös. När de två världarna korsas sätts lojalitet, vänskap och affärsrelationer på prov. Alla drivs av samma sak – snabba cash.

Jens Lapidus och Oskar Söderlund har tillsammans skapat spinoffserien.

Jens Lapidus är exekutiv producent och har själv varit med och utvecklat serien ihop med Oskar Söderlund, manusförfattaren bakom Ettor och nollor och Gråzon.

– Jag har längtat efter en fortsättning på Snabba Cash. Berättelserna är fortfarande episka men skildrar också vår samtid i ett ofiltrerat ljus. Det kommer bli fantastiskt, säger Jens Lapidus i en kommentar.

I den ursprungliga Snabba Cash-filmen spelades huvudrollerna av Joel Kinnamn, Matias Varela och Dragmor Mrsic som alla haft framgångsrika filmkarriärer sedan dess. Om någon av dem är aktuella för tv-serien är inte känt i nuläget.

Snabba Cash produceras av SF Studios, som även producerade filmtrilogin, i samarbete med Netflix.

– Vi är glada över att få återuppliva världen från dessa mycket omtyckta filmer på ett nytt och spännande sätt. För att göra detta är vi lyckligt lottade över att få arbeta med några fantastiska svenska kreatörer. Vi är förväntansfulla över arbetet med Oskar och Jens och deras vision för detta nya kapitel i Snabba Cash. Med SF Studios ombord har vi också en otroligt stark lokal partner, säger Tesha Crawford, Director International Originals Northern Europe på Netflix.

Jens Lapidus ligger även bakom Viaplay-serien Advokaten. Planer finns även på att göra tv-serie av Lapidus andra trilogi, spänningsromanerna Vip-rummet (2014), STHLM Delete (2015) och Top Dogg (2017).